1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikuntatilat

Lahti ei anna rahaa Mukkulan liikuntahallille

Päijät-Hämeen Salibandy Oy on hakenut kaupungilta 800 000 euron avustusta Mukkulan liikunta- ja hyvinvointihallin investointiin. Lahden kaupungin mukaan avustus rikkoisi julkisen sektorin tukisääntöjä.

Lahti ei anna tukea Mukkulan liikunta- ja hyvinvointihallin rakentamiseen. Päijät-Hämeen Salibandy Oy on hakenut kaupungilta 800 000 euron avustusta hallin investointiin. Hankkeen kokonaiskustannus on 10,4 miljoonaa euroa.

Konserni- ja tilajaoston mukaan yksityisen hallihankkeen on synnyttävä markkinaehtoisesti. Kaupunki ei voi myöskään sitoutua liikuntatilojen vuokraamiseen etukäteen ilman kilpailutusta. Jaosto toteaa kuitenkin, että mahdollisesta salivuorojen ostamisesta kaupunki päättää erikseen hankkeen valmistumisen jälkeen.

Päijät-Hämeen Salibandyn mukaan haettu avustus olisi suhteessa samansuuruinen kuin Launeen SOL-Areenan saama tuki. Kaupungin mukaan Launeen harjoitusjäähallin rakentamiseen ja myöhemmin sen laajentamiseen myönnetty tuki perustui siihen, että tontin saaminen rakentamiskelpoiseen kuntoon vaati mittavaa paalutusta. Lahden Urheiluhalliyhdistyksen saama tuki on kaupungin mukaan ollut paalutuskustannusten suuruinen.

Mukkulan liikuntahalliin on tarkoitus tehdä neljä liikuntasalia. Halli rakennettaisiin kahdessa vaiheessa, ja ensimmäisen vaiheen työt alkaisivat vuoden kuluttua.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.