Hyppää sisältöön

Mikkeli vokottelee etätyöläisiä vakiasukkaiksi kirjeellä: "Asettuminen on todellinen vaihtoehto"

Toiveissa on, että kesämökkiläisiä innostuisi asettumaan seudulle pysyvämmin.

Kesämökin omistajia muistutetaan siitä, että maaseutuelämän ei tarvitse rajoittua lomiin ja poikkeusaikoihin. Kuvituskuva. Kuva: Ida Pirttijärvi / Yle

Mikkelin seudulta lähetetään jälleen seudun ulkopuolisille työikäisille vapaa-ajan asukkaille kirje, jossa muistutetaan mahdollisuudesta tehdä vapaa-ajan asunnosta vakituinen asuinpaikka.

Mikkelin seudun kehitysyhtiö Miksein mukaan tavoitteena on muistuttaa alueen mökinomistajia siitä, ettei maalaismaisen asumisen tarvitse rajoittua vain viikonloppuihin ja lomiin.

Kirjeessä kiinnitetään huomiota siihen, miten poikkeuksellisen korona-ajan kuluessa yleistyneet etätyöt voisivat hyvinkin sujua mökiltä myös tulevaisuudessa, kun akuutti epidemiatilanne on ohi. Vastaava kirje lähetettiin myös vuosi sitten.

– Kokosimme Mikkelin seudun kuntien osalta tietoa siitä, mitä mökin muuttaminen vakituiseksi asuinpaikaksi edellyttää. Muistuttelemme myös seudun etätyötilojen tarjonnasta, mikäli oma paikka ei sovellu työskentelyyn tai mökillä on tungosta, Mikkelin seudun muuttajahanke Solmun Mira Myyryläinen kertoo tiedotteessa.

– Tiedostamme, ettei toinenkaan kirje ehkä yksin saa aikaan perheen muuttopäätöstä, mutta haluamme muistuttaa, että vapaa-ajan maisemiin asettuminen kokonaan on todellinen vaihtoehto, Myyryläinen sanoo.

Kirjeessä myös muistutetaan Mikkelin seudun työllistymismahdollisuuksista ja mahdollisuudesta siirtää jo valmiiksi pyörivä yritystoiminta Mikkeliin.