Hyppää sisältöön

Kyyjärven vanhalle kunnantalolle vihdoin uudet omistajat – rakennusta kaavaillaan majoituskäyttöön

Vanhaa kunnantaloa on myyty pitkään nettihuutokaupassa.

Vanha kunnantalo on 580-neliöinen hirsirakennus. Arkistokuva. Kuva: Matti Myller / Yle

Kyyjärven vanha kunnantalo on pitkän myyntirupeaman jälkeen saamassa uudet omistajat. Kunnanvaltuusto on päättänyt yksimielisesti myydä rakennuksen. Vuonna 1928 valmistuneen talon kauppahinta on 5250 euroa.

Etätyökartanona nettihuutokaupassa markkinoitu kunnantalo siirtyy Katja ja Roope Valdenille ja talon on tarkoitus tulla perustettavan yrityksen nimiin.

Yrittäjät suunnittelevat kunnantaloa muun muassa majoituskäyttöön.

Roope Valden kertoo, ettei taloa avata vielä vähään aikaan. Hänen mukaansa rakennuksen sisäilmaongelmat eivät ole ylitsepääsemättömiä.

Kunnantalo on ollut pitkään myynnissä nettihuutokaupassa. Talon omistajanvaihdos kariutui aiemmin, kun tarjouksen tehnyt taho vetäytyi kaupasta.

Kyyjärven kunnan työntekijät ovat tammikuusta 2019 alkaen työskennelleet vanhainkodin ja keskuskeittiön yhteydessä olevissa tiloissa Kivirannassa.

Kyyjärvellä myös leirintäalueelle on tulossa uutta eloa, sillä kunnantalon uudet omistajat ovat tehneet vuokrasopimuksen Kalliorannan leirintäalueesta.

Kunnan omistama leirintäalue avaa toukokuussa Kyyjärvi Camping -nimellä. Valden kertoo, että leirintäalueelle avataan kahvila ja tarjolle tulee myös luonto- ja urheiluaktiviteetteja. Tähän saakka leirintäalueen mökkejä on vuokrannut urheiluseura Kyyjärven Kyky.

Lue myös:

.
.