Hyppää sisältöön

Heinolan seminaarista hierotaan yhä kauppoja – lisärakennusoikeus kiinnostaa monia, mutta kiinteistö myydään pakettina

Neuvotteluja käydään tällä hetkellä yhden vahvan ostajaehdokkaan kanssa.

Heinolan seminaarin tontilla on useita rakennuksia, joille tulevan omistajan pitäisi keksiä käyttöä. Kuva: Vihtori Koskinen / Yle

Heinolan keskustassa sijaitsevien historiallisten rakennusten myynnistä käydään yhä neuvotteluja. Entinen opettajankoulutuslaitos eli Heinolan seminaari on ollut kaupan jo joulukuusta 2019, mutta suojellulle ja osin huonokuntoiselle kiinteistölle ei vielä ole löydetty uutta omistajaa.

Kiinteistönvälittäjä Laurentius Oksasen mukaan neuvotteluja käydään tällä hetkellä yhden potentiaalisen ostajan kanssa. Kaupantekoon liittyy kuitenkin paljon selvitettävää. Mahdollisen ostajan pitäisi löytää tapoja hyödyntää myös seminaarin vanhoja rakennuksia, vaikka monia sijoittajia kiinnostaa erityisesti tontin jäljellä oleva 4 333 neliömetrin rakennusoikeus.

Seminaari on tuottanut päänvaivaa viranomaisille ja kaupungille, koska kiinteistön aiemmin valtiolta ostanut yhtiö lopetti toimintansa ja jätti rakennukset heitteille.

Heinolan kaupunki pyrkii olemaan avuksi seminaarin saamisessa uuteen käyttöön, vaikka kiinteistö ei kuulu sille. Tammikuussa kaupunginhallitus päätti, että kaupunki palauttaa sähköliittymän seminaarin kiinteistölle. Päättäjät linjasivat myös, että kaupunki voi tarvittaessa valmistella ja toimeenpanna rakennusperinnön säilyttämistoimia, jos kustannukset eivät ylitä 15 000 euroa.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue myös:

.
.