1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hattula

Tehostettua palveluasumista tarjotaan golfkentän naapuriin Hattulassa

Palveluasuminen sijoittuisi senioriasuntojen yhteyteen Lehijärven rantamaisemiin. Hattula Golfin yrittäjä on kiinnostunut rakentamaan Sattulaan 40-paikkaisen asumisyksikön, jonka kunta voisi vuokrata.

Hattulassa on kasvava tarve tehostetulle palveluasumiselle. Havainnekuva asumisyksiköstä. Kuva: DPI-u2

Hattula Golfin yrittäjä Reijo Riihimäki tarjoutuu rakentamaan tehostetun asumispalvelun yksikön Hattulaan. Riihimäki suunnittelee Sattulaan myös senioriasuntoja. Asumispalveluyksikkö sijoittuisi senioriasumisen yhteyteen.

Riihimäki kertoo kunnalle lähettämässään kirjeessä, että hän on suunnitellut Lehijärven rantamaisemiin 40-paikkaista yksikköä, jonka kunta voisi vuokrata. Asumispalvelut toteuttaisi kunta tai ulkopuolinen toimija.

Riihimäki huomauttaa, että rakennusta voidaan muokata myös muuhun käyttöön, jos hoivatarve vähenee. Nyt suunnitelmissa on neljän siiven malli, joka muuttuu asumisyksiköksi myös muistisairaille, kehitysvammaisille ja erityishoitoa tarvitseville.

Esitys tehostetusta palveluasumisesta tulee Hattulan hyvinvointilautakunnan käsittelyyn sen seuraavassa kokouksessa toukokuun lopulla.

Hattulassa ikäihmisten tehostetun asumispaikkojen tarve on ollut kasvava. Jonossa on palveluita odottanut koko ajan keskimäärin seitsemän henkilöä, raportoi sosiaalipalvelupäällikkö Anitta Leinonen hyvinvointilautakunnalle.

Hattulan kunnan väestöennusteen mukaan ikäihmisten määrä nousee seuraavat 20 vuotta. Vaikka ikäihmisten palveluita tuotetaan mahdollisimman pitkään kotiin, kasvaa ympärivuorokautisen asumisen palveluiden tarve, arvioi Leinonen.

Senioriasumista Lehijärven maisemiin

Hattulan Golfkeidas on tehnyt Hattulan kunnan kanssa esisopimuksen runsaan neljän hehtaarin suuruisen maa-alueen ostamisesta Lehijärven rantamaisemista. Esisopimuksen mukaan ostaja vastaa alueen kaavoittamisesta. Kauppa toteutuu, kun asemakaava on saanut lainvoiman. Samaan kokonaisuuteen kuuluu noin hehtaarin suuruinen Riihimäen omistama maa-alue.

Hattulan Vihtolanrantaan on suunniteltu monitoimikeskuksen lisäksi 19 esteetöntä paritaloasuntoa. Paritaloissa olisi 30-40 neliömetrin yksiöitä, 60-80 neliömetrin kaksioita ja tarvittaessa myös isompia asuntoja ja yksittäistaloja. Asuinalue on suunnattu yli 50-vuotiaille.

Hattula Villas on suunniteltu uudenlaiseksi asumisvaihtoehdoksi niille, jotka harkitsevat muuttoa pääkaupunkiseudulta tai haluavat viettää vain kesät Suomessa. Suunnitellun asuinalueen lähellä sijaitsee Hattula Golfin golfkenttä.