1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Posio

Posio sitoutuu vähentämään ilmastopäästöjä 80 prosenttia vuoteen 2030 mennessä – liittyi osaksi Kohti hiilineutraalia kuntaa -verkostoa

Posion kunnan liittymisen myötä Hinku-verkostossa on jo 79 kuntaa ja niiden yhteenlaskettu asukasluku on 2 158 100. Hinku-verkostoa vetää Suomen ympäristökeskus SYKE.

SYKEn teettämän selvityksen mukaan Hinku-kuntien päästöt ovat vähentyneet vuodesta 2007 keskimäärin 26 prosenttia. Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Posion kunnanvaltuusto on liittynyt ilmastotyön edelläkävijöihin, Kohti hiilineutraalia kuntaa -verkostoon (Hinku), kunta tiedottaa.

Hinku-verkostoon liittyessään Posion kunta sitoutuu vähentämään ilmastopäästöjä 80 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta.

Hinku–työn eteenpäin viemiseksi Posion kunnanhallitus on nimennyt 26. huhtikuuta Hinku- yhteyshenkilöksi viestintäsuunnittelija Riikka Tuomivaaran ja hänen varahenkilökseen palvelujohtaja Kari Laurilan. Lisäksi perustettiin Hinku-työryhmä, johon kuuluvat kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja, hallintojohtaja, hyvinvointipalvelujen ja toimintaympäristöpalvelujen palvelujohtajat, elinkeinopäällikkö, lukion rehtori, viestintäsuunnittelija sekä Posion Vesi ja Lämpö Oy:n ja Taika-asunnot Oy:n toimitusjohtajat. Työryhmän puheenjohtajaksi valittiin kunnanjohtaja ja sihteeriksi viestintäsuunnittelija.

Posion kunnan liittymisen myötä Hinku-verkostossa on jo 79 kuntaa ja niiden yhteenlaskettu asukasluku on 2 158 100. Hinku-verkostoa vetää Suomen ympäristökeskus SYKE.

SYKEn teettämän selvityksen mukaan Hinku-kuntien päästöt ovat vähentyneet vuodesta 2007 keskimäärin 26 prosenttia.

Kuntaorganisaatio aiheuttaa päästöistä keskimäärin noin 10 prosenttia, asukkaat 50 ja yritykset noin 40 prosenttia. Posion merkittävimmät päästölähteet ovat maatalous ja tieliikenne.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.