1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tampere

Vilkas Sepänkatu suljetaan Tampereella vapun jälkeen 15 kuukaudeksi

Sepänkadun silta puretaan ja rakennetaan uudelleen, että raitiotiekin mahtuu kulkemaan sen kautta. Kadun sulkeminen aiheuttaa runsaasti liikennejärjestelyjä. Uusi silta valmistuu reilun vuoden kuluttua.

Sepänkadun sillan tilalle rakennetaan 40 metriä leveä uusi silta. Nykyisen leveys on 15 metriä. Kuva: Antti Palomaa / Yle

Tampereen Sepänkadun kautta kulkeva liikenne katkaistaan maanantaina 3. toukuuta. Silta puretaan ja sen tilalle rakennetaan uusi ylikulkusilta. Entistä leveämmälle sillalle mahtu autojen, pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden lisäksi myös raitiotie.

Koko Sepänkatu on pois käytöstä noin 15 kuukautta. Uusi silta valmistuu kesän 2022 loppupuolella ja sillan kautta kulkeva liikenne palautetaan silloin takaisin reitilleen.

Autoilijat ohjataan kiertoreiteille

Siltaremontin aikana autoliikenne keskustasta länteen opastetaan Rantatunneliin tai kiertoreittiä Hämeenpuiston ja Paasikiventien kautta. Myös Kortelahdenkatua pitkin pääsee Paasikiventielle.

Itäänpäin autoileville suositellaan Rantatunnelin käyttöä.

Sepäkadun sulkemisesta ja kiertoreiteistä muistutetaan opasteilla.

– Ruuhka-aikoina kannattaa välttää Satakunnankatua, Pirkankatua, Pispalan valtatietä, Aleksanterinkatua ja Rautatienkadun eteläosaa. Myös Hämeenpuistossa liikenne voi hidastua ruuhka-aikoina, sanoo suunnittelupäällikkö Ari Vandell Tampereen kaupungilta.

Sepänkadun sulkeminen tuo myös jalankulkijoille ja pyöräilijöille uusia liikennejärjestelyjä, jotka opastetaan alueella.

Töiden aikana kulku ja huoltoajot Sepänkadun kiinteistöihin varmistetaan kaikissa työvaiheissa. Autoliikenteen, pyöräilyn ja jalankulun opaskartat löytyvät Raitiotieallianssin verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Sepänkatua käyttäneet bussilinjat on ohjattu poikkeusreitille Hämeenpuiston ja Paasikivenkadun kautta jo tammikuusta alkaen. Siltatöiden valmistuttua linjoja pystytään tarvittaessa palauttamaan Sepänkadulle.

Satakunnankatua ja Pirkankatua suoraan ajaviin bussilinjoihin ei tule muutoksia, mutta työmaajärjestelyt voivat hidastaa bussiliikennettä ajoittain.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.