1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Varsinais-Suomi

Koronatartunnat edelleen laskusuunnassa Varsinais-Suomessa – koronanyrkki pelkää vapun pahimmillaan lisäävän tartuntoja

Koronatilanne on edelleen paranemassa Varsinais-Suomessa. Turun yliopistollisessa keskussairaalassa on tällä hetkellä 11 ihmistä koronaviruksen aiheuttaman taudin takia hoidossa.

Varsinais-Suomi
Mieheltä otetaan koronavirustestiä.
Arkistokuva.Alejandro Garcia / EPA

Varsinais-Suomessa koronatartunnat ovat edelleen laskusuunnassa.

Ilmaantuvuusluku on maakunnassa nyt 101 ,9 sataatuhatta asukasta kohden. Viikko sitten ilmaantuvuusluku oli vielä 114,7. Positiivisten näytteiden osuus kaikista testeistä on nyt 3,5 prosenttia. Viime viikolla se oli 3,9 prosenttia.

– Positiivisten näytteiden osuuskin vähenee edelleen. Olemme silti vielä leviämisvaiheessa, muistuttaa tiedotteessa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala.

Vaikka kokonaistilanne paranee edelleen, on suotuisa kehitys sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan hieman hidastunut.

Herkästi tarttuvat koronavirusmuunnokset ovat hallitseva virustyyppi maakunnassa. Turun yliopistollisessa keskussairaalassa on tällä hetkellä 11 ihmistä koronaviruksen aiheuttaman taudin takia hoidossa. Jäljitysprosentti on noussut koronatapauksissa jopa 90:een.

Yksi lisäkevennys rajoituksiin

Tiistaina kokoontuneen Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronatyöryhmän mukaan lähestyvä vappu voi pahimmillaan lisätä tartuntoja.

– Kevennysten puolesta otamme pienen aikalisän. Lähestyvä vappu voi pahimmillaan lisätä tartuntoja, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä tiedotteessa.

Lievennyksiä koronasuosituksiin ei juurikaan siis tullut. Koronanyrkki linjasi tiistaina, että nuorten ja lasten lisäksi myös aikuiset saavat keskiviikosta lähtien harrastaa ulkona oman joukkueensa kesken ilman lähikontaktia. Pelit ja ottelut eivät ole edelleenkään sallittuja.

Lue tästä kaikki tuoreimmat uutiset koronatilanteesta Varsinais-Suomessa