Hyppää sisältöön

Olavinlinnassa valmistaudutaan jo matkailukesään – tietoa Oopperajuhlien järjestämisestä odotetaan

Savonlinnan Oopperajuhlien järjestämisestä ei ole vielä tehty päätöstä.

Olavinlinnassa kotimaanmatkailijoiden suuri määrä on paikannut kansainvälisten matkailijoiden puuttumisen. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle

Olavinlinnan kivimuurien sisällä valmistaudutaan jo tulevan kesän vierailijoihin. Olavinlinnan palvelukoordinaattori Merja Juvonen odottaa hyvää matkailukesää.

– Tietysti olemme vähän varuillamme siitä, miten me voimme sen toteuttaa, jos tämä koronatilanne jatkuu ja rajoituksia tulee. Luottavaisin mielin olemme.

Päätöstä Oopperajuhlien järjestämisestä tänä vuonna ei vielä ole tehty. Viime kesältä juhlat siirrettiin koronatilanteen vuoksi. Oopperajuhlien järjestämisellä - tai niiden perumisella - on suuri merkitys sille, mitä Olavinlinnassa ensi kesänä tehdään.

– Pyrimme parhaalla mahdollisella tavalla palvelemaan meidän asiakkaat, eli he, jotka haluavat tulla tutustumaan linnaan. He ovat pääosin perhematkailijoita. Vielä emme kuitenkaan tiedä, miten voimme heitä palvella ennen kuin saamme päätöksen Oopperajuhlista, Juvonen toteaa.

Viime heinäkuussa runsaasti kävijöitä

Olavinlinnassa kävi vuoden 2020 heinäkuussa lähes 44 000 kävijää. Määrä on suurin koko 2000-luvulla. Yleisöryntäys yllätti.

– Olimme todella yllättyneitä. Linna oli ollut suljettuna maaliskuun puolivälistä toukokuun loppuun. Se oli ihan täysin arvausta, minkä verran ihmiset lähtevät matkailemaan, palvelukoordinaattori Merja Juvonen sanoo.

Normaalikesänä ulkomaisten matkailijoiden osuus on noin kolmannes kävijöistä. Viime kesänä määrä jäi koronan takia vain neljään prosenttiin. Savonlinnassa on luottoa siihen, että kunhan koronarajoitukset puretaan, niin ulkomaiset turistit löytävät jälleen linnan uumeniin.

– Kyllähän Olavinlinna löydetään.