1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

Turun isännöimän Tall Ships Races -tapahtuman kohtalo selviää toukokuun loppuun mennessä

Kyseeseen voi tulla myös suppeampi katselmus, jolloin karsitaan ohjelmallisia yleisötapahtumia.

Suurten purjelaivojen tapahtuma on järjestetty Turussa jo viisi kertaa. Arkistokuva. Kuva: Yle/Fredrik Häggman

Turku jatkaa Tall Ships Races -tapahtuman valmisteluja, vaikka nykyiset koronarajoitukset eivät mahdollistaisi järjestämistä. Suurten purjelaivojen on määrä saapua Aurajokisuuhun heinäkuun alussa. Kaupungin omistajaohjausjohtaja Jarkko Virtasen mukaan lopullinen päätös asiasta on tehtävä toukokuun lopussa.

– Käytännössä toukokuun lopun jälkeen sitoumuksia, joita kaupunki on tehnyt tapahtuman järjestämiseen liittyen, on enää vaikea lähteä perumaan. Tosin pääjärjestäjä Sail Training International (STI) voi perua tapahtuman milloin tahansa, jos koronavirustilanne pahenee.

Suomessa tilanteeseen vaikuttavat myös valtiovallan, lainsäädännön ja aluehallintoviraston ohjeistukset koronavirustilanteeseen liittyen. Tällöin Turun päätös vetäytyä purjelaivatapahtuman isännöintivastuusta STI:n tahdon vastaisesti ei myöskään johtaisi Virtasen mielestä korvausvastuuseen.

– Taloudelliset seikat voisivat liittyä lähinnä osallistumismaksun menetykseen. Turun osalta summa on noin 80 000 euroa. Käytännössä tämäkään ei olisi itsestään selvää, kun peruutuksen syynä olisi odottamaton ja poikkeuksellinen tapahtuma, katsoo Jarkko Virtanen.

Turku on joutunut pohtimaan myös purjelaivatapahtuman järjestämistä suppeammissa puitteissa koronarajoitusten sanelemana. Tällöin esimerkiksi ohjelmallisista yleisötapahtumista pitäisi luopua. Tapahtuman järjestäminen kokonaan ilman yleisöä ei olisi Virtasen mukaan realistinen vaihtoehto.

– Se olisi hyvin ongelmallista. Tämän tyyppinen katselmus rakentuu pitkälti juuri yleisön ympärille.

Lue lisää:

Turun kaupunki pohtii lähipäivinä Tall Ships Racesin kohtaloa – Ruisrock peruuntui jo ensi kesältä

Turun Tall Ships Races rakentuu koronan varjossa – takarajaa perumiselle ei ole asetettu

Suuret purjelaivat jälleen Suomeen – The Tall Ships Races -isäntäsataman paikkaa tarjotaan Turkuun 2021

Kuuntele tästä uusimmat Yle radiouutiset Varsinais-Suomesta

Lue uusimmat Yle Uutiset Varsinais-Suomesta