Hyppää sisältöön

Ministeri Vanhanen A-studiossa elpymispaketista: ”Selvää, että keskustan pitää tukea tätä, tämä on hallituksen esitys”

Vanhanen ei usko, että perustuslakivaliokunnan keskustalaiset olisivat välttämättä pakettia vastaan, kun siitä äänestetään eduskunnassa. Vanhasen mukaan keskustan pitää tehdä asiasta ryhmäpäätös.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen kommentoi A-studiossa EU:n elpymispakettia.
Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) pitää selvänä, että keskustan on tuettava EU:n elpymispakettia.

Perustuslakivaliokunta päätti, että EU:n elpymispaketin hyväksyminen vaatii eduskunnan kahden kolmasosan enemmistön eli käytännössä oppositiopuolueiden tukea.

Valiokunnan jäsenten kannat jakautuivat asiassa 9–8. Keskustan edustajat olivat päätöksen kannalla kokoomuksen ja perussuomalaisten tavoin.

Valtiovarainministeri Matti Vanhasen (kesk.) arvioi A-studiossa, että kaikki keskustan kansanedustajat tukevat pakettia, kun siitä aikanaan äänestetään eduskunnan täysistunnossa. Kanta perustuslakivaliokunnassa ei välttämättä kerro siitä, mitä mieltä kansanedustajat ovat itse budjettiratkaisusta.

Keskustan pitäisi Vanhasen mielestä tehdä asiasta ryhmäpäätös.

– Ilman muuta pidän kiinni siitä, että hallitusrintama toteuttaa hallituksen päätöksen.

Eli kaikki keskustasta äänestävät tämän puolesta?

– Minusta on selvää, että keskustan pitää tukea tätä. Tämä on hallituksen esitys.

Hallituspuolueiden kansanedustajien äänet riittävät paketin hyväksymiseen, sillä kokoomus ilmoitti äänestävänsä tyhjää. Se ei halua kaataa pakettia, mikä voisi suistaa EU:n kaaokseen, muttei myöskään tukea sitä äänestämällä sen puolesta.

Vanhanen sanoi ymmärtävänsä kokoomuksen logiikan, sillä paketti on hallituksen vastuulla.

Paketin käsittely etenee eduskunnassa niin, että seuravaaksi valtiovarainvaliokunta antaa asiassa mietintönsä, jonka jälkeen täysistunto päättää asiasta. Valiokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd.) arvioi, että äänestys voisi olla toukokuun toisella viikolla.

EU:n elvytyspaketista A-studiossa keskustelivat valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.), kansanedustaja Johannes Koskinen (sd.) ja eduskuntaryhmän pj. Kai Mykkänen (kok.). Katso koko lähetys tästä!

Lue lisää aiheesta:

.
.