Hyppää sisältöön

Kreikkalaisen uusnatsipuolueen riveistä valittu euroedustaja menetti syytesuojan – pidätettiin heti Belgiassa

Europarlamentaarikko Ioannis Lagos valittiin europarlamenttiin uusnatsipuolue Kultaisen aamunkoiton riveistä toissa vuonna. Puolue julistettiin Kreikassa rikollisjärjestöksi viime lokakussa. Tuolloin Lagos välttyi pidätykseltä pakenemalla Brysseliin.

Arkistokuva. Europarlamentaarikko Ioannis Lagos oikeussalissa Kreikassa lokakuussa 2020. Kuva: Louisa Gouliamaki / AFP

Europarlamentaarikko Ioannis Lagos on pidätetty Belgiassa, kertoi Kreikan poliisi. Lagos pidätettiin tiistaina heti sen jälkeen kun Euroopan parlamentti oli poistanut tältä syytesuojan.

Lagos vahvisti pidätyksensä Twitterissä.

– Olen belgialaisessa poliisiautossa. Varkaat, ateistit, Kreikan vastustajat ovat viemässä minua vankilaan. Minä pysyn uskollisena Kristukselle ja Kreikalle, Lagos kirjoitti tviitissään.

Lagosin telkien taakse joutumisen syynä on kansainvälinen pidätysmääräys, koska hän on saanut Kreikassa 13 vuoden vankilatuomion rikollisjärjestön johtamisesta.

Lagos valittiin europarlamenttiin uusnatsipuolue Kultaisen aamunkoiton edustajana toissa vuonna. Hän erosi puolueesta pian valintansa jälkeen.

Kultainen aamunkoitto julistettiin oikeuden päätöksellä rikollisjärjestöksi viime vuonna. Puolueen perustajat on tuomittu vankeuteen.

Lagos onnistui pakenemaan pidätystä matkustamalla Brysseliin samana päivänä, kun tuomio julistettiin.

Lagos oli ennen europarlamentaarikon uraansa yökerhon portsari.

Aiheesta lisää:

.
.