1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. yksityistiet

Rovaniemen kaupunki hoitaa tulevaisuudessa kaikki yksityistiet ja niiden kunnostustoimenpiteet

Kaupunki avustaa tulevaisuudessa tiekuntia joko rahallisesti tai kunnossapidon muodossa. Kunnossapitoon kuuluu sekä kesä- että talvikunnossapito.

Rovaniemen elinvoimalautakunta käsitteli yksityisteiden avustusten myöntämisperusteita kokouksessaan tiistaina 27.4. Kuva: Visit Rovaniemi

Rovaniemen kaupunki hoitaa tulevaisuudessa kaikki yksityistiet ja niiden kunnostustoimenpiteet pääurakoitsijan ja Rovaniemen kaupungin kunnossapitosopimusten mukaisesti.

Rovaniemen elinvoimalautakunta käsitteli yksityisteiden avustusten myöntämisperusteita kokouksessaan tiistaina 27.4. Lautakunta päätti, että asiasta tehdyt oikaisupyynnöt hylätään. Elinvoimalautakunta kuitenkin päätti, että se muuttaa oikaisuvaatimusten perusteella 26.1.2021 hyväksymänsä yksityistieavustusten myöntämisperusteita.

– Olen tyytyväinen, että tavoitteemme yksinkertaisesta, selkeästä ja kaikille tasapuolisesta toimintamallista saatiin vihdoin rakennettua. Nyt tehty päätös antaa kuntalaisille varmuuden, että kulkuyhteydet joka kotiin säilyy vähintään entisellään. Edelleen myös palveluiden tuottamisen ja yritysten toiminnan edellytykset parantuvat. Myös kaikille kuntalaisille tärkeiden asioiden, kuten metsästyksen, ulkoilun ja monipuolisen luonnon virkistyskäytön mahdollisuudet säilyvät kaikkien tavoitettavissa koko kunnan alueella, Elinvoimalautakunnan puheenjohtaja Petteri Pohja kertoo tiedotteessaan.

Avustusta myönnetään jatkossa kaikille yksityisteille, joille on perustettu tiekunta ja tiellä on vähintään yksi vakituinen asuinpaikka. Kaupunki avustaa tiekuntia joko rahallisesti tai kunnossapidon muodossa. Kunnossapitoon kuuluu sekä kesä- että talvikunnossapito.

Yksityisteiden kunnossapito nykymuodossaan päättyy 15.5.2021. Yksityisteiden avustaminen on kunnan vapaaehtoista, harkinnanvaraista toimintaa.