Hyppää sisältöön

Etelä-Karjala on yhä koronaviruksen leviämisvaiheessa – monia rajoituksia jatketaan, koska virusmuunnokset voivat heikentää tilannetta nopeasti

Tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula muistuttaa, että koronavirus muuntuu herkästi ja erilaiset virusmuunnokset voivat heikentää nopeasti alueellista epidemiatilannetta. Siksi rajoituksia on syytä jatkaa myös toukokuussa.

Koronavirusrokotusten ajanvaraus on Eksotessa auki nyt myös yli 55-vuotiaille. Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Etelä-Karjala pysyy koronaviruksen leviämisvaiheessa (siirryt toiseen palveluun), vaikka epidemiatilanne on kääntynyt parempaan päin.

Tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula muistuttaa, että koronavirus muuntuu herkästi ja erilaiset virusmuunnokset voivat heikentää nopeasti alueellista epidemiatilannetta.

– Ruokakaupassa meidän on välttämätöntä käydä, mutta jokaisen ihmisen tulisi edelleen tarkkaan miettiä, mitkä ihmisten väliset lähikontaktit ovat tällä hetkellä välttämättömiä, neuvoo Karhula Eksoten tiedotteessa.

Toukokuussa jatkuvat esimerkiksi korkeintaan kuuden hengen kokoontumisrajoitus ja yleisötapahtumien järjestämiskielto. Harrastustoiminnassa on yhä vältettävä kontakteja.

Museot voidaan avata rajoitetulla asiakasmäärällä toukokuun alussa. Kirjastot ovat auki tietyin rajoituksin.

Eksote on avannut koronarokotusten ajanvarauksen kaikille yli 55-vuotiaille sekä kaikille yli 16-vuotiaille riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville.

.
.