Hyppää sisältöön

Naisyrittäjät kaipaavat verkostoitumista – se toisi lisävirtaa liiketoimintaan

Kajaanissa tarpeeseen vastataan ammattikorkeakoulun järjestämässä valmennusohjelmassa. Ohjelma on kahden vuoden mittainen ja pyrkii saattamaan Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan naisyrittäjiä samoihin verkostoihin.

Hankkeen taustalla on se, että naisyrittäjien verkostot ovat hyvin pieniä. Kuva: Laura Mainiemi / Yle

Naisyrittäjät kaipaavat lisää tietoa verkostoitumisesta ja tämän hetken älykkäistä ratkaisuista, joiden avulla voidaan kehittää ja tehostaa liiketoimintaa. Kajaanissa tarpeeseen vastataan ammattikorkeakoulun järjestämässä valmennusohjelmassa, joka käynnistyi maaliskuun lopussa.

Valmennusohjelma käsittää kokonaisuudessaan kahdeksan valmennuskertaa tämän ja ensi vuoden aikana. Tavoitteena on, että Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan naisyrittäjät verkostoituvat keskenään. Korona-aika on ollut monelle kainuulaiselle naisyrittäjälle hyvinkin haasteellinen, kertoo Kajaanin ammattikorkeakoulun projektipäällikkö Johanna Takanen.

– Toki on saattanut tehdä hyvääkin, että on saanut, päässyt, joutunut kehittämään uusia innovaatioita ja palvelukonsepteja. Hankkeen taustalla on se, että naisyrittäjien verkostot ovat hyvin pieniä.

Takanen kertoo, että verkostoa kaivataan kehittämiseen.

– Kun toimii yksin, niin toiminnalla pitää olla heijastuspinta. Pystyy käymään omaa liiketoimintaa läpi peilaamalla sitä muihin.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.