1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulu

Poliisi ja nuorisotyöntekijät lisäävät läsnäoloa Oulun keskustassa, jossa on keväällä havaittu alaikäisten väkivaltaa

Poliisin mukaan alaikäisten keskuudessa on havaittu Oulussakin huolestuttavaa väkivaltaa ja jengiytymisen piirteitä, mikä on lisännyt turvattomuutta keskustassa. Poliisi, nuorisotyöntekijät ja vapaaehtoiset tekevät yhteistyötä tilanteen ratkaisemiseksi.

Poliisin lisäksi Oulun keskustassa tukea ja apua tarjoavat viikonloppuisin usean eri tahon nuorisotyöntekijät. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Oulun keskustassa on kevään aikana havaittu alaikäisten väkivaltaa ja häiriökäyttäytymistä. Ylikomisario Jyrki Kivirinnan mukaan Oulussa on selvitelty joitain nuorten välisiä pahoinpitelyjä, mutta myös muihin kohdistuvaa väkivaltaa.

Aseita yhteenotoissa ei poliisin mukaan ole käytetty, mutta toiminnassa on ollut havaittavissa jengiytymisen piirteitä arvioi ylikomisario Jyrki Kivirinta.

– Jonkinlaista hyväksyntää teoilla on haettu ja ihannoitu väkivaltaa.

Kivirinnan mukaan muualta Suomesta talven ja kevään aikana esille tulleet huolestuttavat ja raa'at alaikäisten teot ovat yksi syy eri toimijoiden laajaan yhteistyöhön.

Kesän ja koulujen päättymisen lähestyessä poliisi, kaupunki ja useat muut nuorisotyötä tekevät tahot lisäävät entisestään läsnäoloa Oulun keskustassa. Yhteistyöllä halutaan tarjota tukea nuorille ja puuttua mahdollisiin järjestyshäiriöihin jo ennalta.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.