1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hotellipalo

Tuhoisa hostellipalo Riiassa, kahdeksan kuoli

Lisäksi kuusi ihmistä joutui sairaalahoitoon. Tulipalo riehui Japanese Style Garden -hostellissa. Riian pormestarin mukaan hostellin toiminnassa oli rikottu aiemmin lakia. Uhrit saattavat olla ulkomaalaisia.

Kuva: Harri Vähäkangas / Yle

Latvian pääkaupungissa Riiassa kahdeksan ihmistä on kuollut aamulla paikallisessa hostellissa sattuneessa tulipalossa.

Lisäksi kuusi ihmistä joutui sairaalahoitoon palovammojen ja savun hengittämisen takia. Palopaikalta evakuoitiin kaikkiaan 24 ihmistä.

Riian pormestari Mārtiņš Staķis kuvaili kyseistä hostellia laittomaksi. Sieltä oli hänen mukaansa raportoitu muun muassa alkoholin ja huumeiden väärinkäytöstä sekä koronarajoitusten rikkomisesta. Paikka oli ollut poliisin tarkkailussa jo pitkään.

Poliisi on aloittanut palosta rikostutkinnan. Latvian sisäministerin mukaan hostelliin oli yritetty tehdä helmikuussa palotarkastus, mutta tarkastajia ei ollut päästetty sisään.

Palokunta sai hälytyksen keskustassa Merkela-kadulla sijaitsevaan Japanese Style Garden -hostelliin aamuviideltä. Tuli oli irti rakennuksen kuudennessa kerroksessa sekä kattorakenteissa. Palo saatiin aamupäivällä rajatuksi noin 250 neliön alueelle.

Pormestari Staķisin tietojen mukaan suurin osa palon uhreista saattaa olla ulkomaalaisia.

Tuleen syttynyt rakennus on valtion omistuksessa. Hostellin lisäksi siinä on useiden yritysten toimistotiloja.

Päivitetty kello 12.01. Samalla majoituskohteen luonnehdinta on muutettu hotellista paikan luonnetta paremmin kuvaavaksi hostelliksi.