Hyppää sisältöön

Rovaniemellä koronarokotusvuorossa nyt riskiryhmäläiset ja 60 vuotta täyttäneet – tarjolla runsaasti rokotusaikoja

AstraZenecan rokotetta ei anneta alle 65-vuotiaille. 65 vuotta täyttäneitä pyydetään varaamaan aika ainoastaan puhelimitse.

Rovaniemellä rokottaminen tapahtuu kaupungintalolla, osoitteessa Hallituskatu 7, jonne käynti tapahtuu pääovesta. Kuva: Mia Sivula / Yle

Rovaniemi rokottaa nyt riskiryhmäläisiä ja 60 vuotta täyttäneitä, tiedottaa kaupunki.

Rokotusaikoja voivat siis nyt varata 16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat riskiryhmään 1 kuuluvat henkilöt, 18 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat riskiryhmään 2 kuuluvat henkilöt sekä riskiryhmiin kuulumattomista 60 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat.

Rokotusajan voi varata sähköisen ajanvarauspalvelun (siirryt toiseen palveluun) kautta tai puhelimitse numerosta 016 322 4913. Puhelinajanvaraus on avoinna arkisin klo 9–14.

Astra Zenecan rokotetta ei anneta alle 65-vuotiaille. 65 vuotta täyttäneitä pyydetään varaamaan aika ainoastaan puhelimitse.

Rokottaminen tapahtuu kaupungintalolla, osoitteessa Hallituskatu 7, jonne käynti tapahtuu pääovesta.

Ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila, kuten elinsiirto tai kantasolusiirto ja hyljinnänestolääkity, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti tai immuunipuolustusta heikentävä syöpäsairaus, kuten useimmat leukemiat ja lymfooma, vaikea perinnöllinen immuunivajavuus tai muusta syytä alentunut puolustuskyky, esim. HIV-infektion tai pernan poiston vuoksi, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, selvästi heikentynyt keuhkokapasiteetti (esim. toinen keuhko puuttuu), astmaatikot, jotka ovat käyttäneet viimeisen vuoden aikana pahenemisvaiheen vuoksi tabletteina kortikosteroidilääkitystä, tyypin 2 diabetes, johon on lääkehoito tai Downin oireyhtymä.

Toiseen riskiryhmään puolestaan kuuluvat henkilöt, joilla on vakavalle virustaudille altistava sairaus tai tila, kuten jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta, keuhkosydänsairaus, keuhkoverenkierron sairaudet, sydänlihassairaudet ja sepelvaltimotauti, hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, esimerkiksi aivoinfarkti, aivoverenvuoto, Parkinsonin tai CP-oireyhtymä, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, uniapnea, psykoosisairaus tai sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40).

Rovaniemen kaupunki kertoo tiedotteessaan myös, että tarjolla on runsaasti koronarokotusaikoja.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.