1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. metsästysseurat

Kurikan metsästysseura on valittu vuoden metsästysseuraksi

Kurikassa metsästysseuran jäsenten keski-ikä on laskenut viime vuosina, kun seura on innostanut nuoria ja naisia riveihinsä.

Kurikan metsästysseuralla on ikää yli 90 vuotta ja reilut 600 jäsentä. Kuvituskuva. Kuva: Yle/Mikael Kokkola

Suomen metsästäjäliitto on valinnut vuoden metsästysseuraksi Kurikan metsästysseuran. Tunnustuksella Metsästäjäliitto haluaa nostaa esiin hyviä metsästysseurojen käytäntöjä ja toimintatapoja.

Kurikan metsästysseura on kehittänyt erityisesti nuorisotoimintaansa.

– Uusien jäsenten mukaan ottaminen toimintaan on tuonut uusia ajatuksia ja painopistealueita mukaan perinteisiä toimintatapoja unohtamatta. Onnistuneesti järjestetyt Metso-nuortenleirit, uusien ampumalajien ottaminen mukaan toimintamuotoihin ja johtoryhmän nuorentuminen kertovat omalta osaltaan tästä, toteaa Metsästäjäliiton toiminnanjohtaja Jaakko Silpola liiton tiedotteessa.

Katse seuraavaa vuotta kauemmaksi

Viime vuosina Kurikan metsästysseuran jäseneksi on liittynyt yhä enemmän paitsi nuoria myös naisia.

Seuran hallituksen keski-ikä on puheenjohtaja Tommi Teerimäen mukaan laskenut viimeisen kymmenen vuoden aikana yli 50 ikävuodesta 42:een.

– Nuorten kanssa pyrimme tekemään jatkossakin töitä ja saamaan hienolle harrastusmuodolle jatkumoa myös tulevaisuudessa. Katse täytyy suunnata hieman kauemmas, eikä ajatella aina vain seuraavaa vuotta, Tommi Teerimäki sanoo.

Hyvät suhteet maanomistajiin ja sidosryhmiin

Metsästäjäliitto perusteli jakamaansa tunnustusta nuorisotyön lisäksi myös muilla Kurikan metsästysseuran toiminnoilla.

– Esimerkillisen nuorisotyön lisäksi Kurikan metsästysseurassa on kattavaa kennel-, ampumaharrastus- ja talkootoimintaa, hyvät maanomistajasuhteet ja arvostettavaa sidosryhmäyhteistyötä esimerkiksi seurakunnan kanssa, tiedotteessa todetaan.

Kurikan metsästysseuralla on ikää yli 90 vuotta ja seuralla on yli 600 jäsentä.

Suomen metsästäjäliitto on metsästäjien valtakunnallinen etujärjestö. Järjestön jäseninä on noin 145 000 metsästäjää ja 2 700 metsästysseuraa.