1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Juva

Asunto ja harrasteet kuukaudeksi 200 eurolla – Juvalla houkutellaan asukkaita kesäkampanjalla

Parilla sadalla saa kuukaudeksi kalustetun asunnon ja mahdollisuuden kokeilla eri harrastuksia.

Juvalle halutaan enemmän vakituista väkeä, sekä kesäasukkaita. Kuva: Petri Vironen / Yle

Juva on käynnistänyt kampanjan uusien asukkaiden ja kesäasukkaiden houkuttelemiseksi. Kunnasta saa ensi kesänä vuokrata kuukaudeksi melkein kokonaan sisustetun asunnon 200 eurolla kunnan vuokrataloyhtiöltä.

Hintaan sisältyy mahdollisuus kokeilla erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja, kuten melontaa, ratsastusta ja maastopyöräilyä. Kunnan tarkoitus on antaa uusille potentiaalisille asukkaille realistinen kuva Juvasta. Asuntoja on tarjolla niin yksittäisille henkilöille kuin perheillekin.

– Juvalla on mahdollisuus tehdä etätöitä ja asunnoissa on nopeat nettiyhteydet. Asunnot sopivat yksittäisille henkilöille, pariskunnille ja perheille, vinkkaa kunnanjohtaja Mervi Simoska.

Simoskan mukaan Juvan väestökehitys oli viime vuonna hyvin ankea ja kaikenlaiset toimet uusien asukkaiden saamiseksi ovat tarpeen, jotta kunta olisi jatkossakin elinvoimainen. Ajatus tuli kunnanvaltuutetulta viime vuonna, ja ideaa siivitti myös se, että samanlainen kokeilu oli toteutettu jo Pöytyällä.

Myös vuokrataloyhtiö Lammen asunnot hyötyisi kokeilusta.

– Lammen asunnot haluaa myös osaltaan houkutella uusia asukkaita vuokra-asumisen pariin. Yhtiön käyttöaste on ollut pitkään haasteellinen ja sen vuoksi erilaisia toimenpiteitä kokeillaan vuokra-asumisen kehittämiseksi, kertoo toimitusjohtaja Noora Haavikko.