Hyppää sisältöön

Poliisin pysäyttämän auton takakontista löytyi kasa katalysaattoreita – kolmea miestä epäillään varkauksista

Varastetuksi epäillyt katalysaattorit löytyivät yllättäen toisen tehtävän yhteydessä. Katalysaattoreita varastetaan, koska niissä on jalometalleja.

Poliisipartio lähti alun perin tarkistamaan mieskolmikon mesoamista, mutta tehtävällä löydettiinkin mahdollisesti varastettua tavaraa. Kuvituskuva. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Poliisi on saanut kiinni katalysaattorivarkaita Lahdessa. Poliisin pysäyttämän auton tavaratilasta löytyi useita varastetuiksi epäiltyjä katalysaattoreita ja välineitä, joilla niitä saattoi irrottaa.

Katalysaattorit löytyivät, kun poliisipartio meni tiistaina iltapäivällä hoitamaan tehtävää Simolanmutkaan. Ilmoituksen mukaan kolme henkilöä aiheutti häiriötä, ja yhdellä heistä oli nähty puukko. Kolmikko oli liikenteessä tummalla henkilöautolla.

Partion mennessä tapahtumapaikalle ilmoituksessa mainittu auto lähti liikkeelle pysäköintialueelta. Poliisit pysäyttivät auton, jota kuljetti ajokortiton, ajokiellossa oleva mies. Poliisi löysi katalysaattorit ja työkalut auton tavaratilasta.

Kuljettaja oli syyllistynyt jo 14 kertaa aikaisemmin kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Autossa olleet, 1990-luvulla syntyneet miehet otettiin kiinni epäiltyinä varkaudesta.

Poliisi kertoi aiemmin tänä vuonna, että katalysaattorivarkaudet ovat lisääntyneet Lahdessa. Katalysaattoreita viedään, koska niiden sisältämistä jalometalleista maksetaan hyvin.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.