1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tulipalot

Espoossa evakuoitiin 40 lasta päiväkodin tulipalon vuoksi – keittäjä sammutti palon jauhesammuttimella

Evakuointi sujui, vaikka nyt taisi olla päiväuniaika, kertoo päivystävä palomestari Raimo Rasijeff.

Vielä ei tiedetä, milloin päiväkodin keittiö- ja salitilat voidaan ottaa uudelleen käyttöön. Kuva: Yle

Espoon Tiistilässä Matinkylän lähellä Kalamiehen päiväkodista evakuoitiin 40 lasta ja heidän hoitajansa, kun päiväkodissa syttyi tulipalo tiistai-iltapäivällä.

– Keittäjältä oli jäänyt pyyhe lieden päälle ja se syttyi kuumalla levyllä palamaan. Keittäjä oli jauhesammuttimella sammuttanut palon. Lapset ja hoitajat evakuoitiin sisätiloista päiväkodin leikkipihalle. Kukaan ei ole loukkaantunut, mutta terveydentilan tarkastuksia tehdään, kun osa oli hengittänyt savua ja jauhepölyä. Tarvetta hoitolaitoksiin kuljetukselle ei ollut, päivystävä palomestari Raimo Rasijeff sanoo.

Pelastuslaitos tuuletti tilat. Myöhemmin selviää, milloin päiväkodin keittiö- ja salitilat voidaan ottaa uudelleen käyttöön.

– Evakuointi sujui, vaikka nyt taisi olla päiväuniaika. Henkilökunta oli ennen saapumistamme osittain puettanut lapset ja savuttomista tiloista oli siirrytty poistumisteitä leikkipihalle. Ehkä pientä hätääntymistä oli sekä lasten yllättävää reagointia, kun tiloissa oli savua, päivystävä palomestari Raimo Rasijeff kertoo.