Kuopiossa vaihdetaan kesän aikana satoja katuvaloja uusiksi etäohjattaviksi led-valaisimiksi – työalueilla muutoksia liikenteeseen

Katuvalojen saneerausta tehdään Kellolahdentiellä, Puijonlaaksontiellä ja Tasavallankadulla Kuopiossa. Urakka alkaa ensi viikolla ja kestää koko kesän.

Kuopiossa vanhoja katuvaloja vaihdetaan uusiin led-valaisimiin. Kuva: Elisa Kinnunen / Yle

Kuopion kaupunki aloittaa katuvalojen saneerauksen Kellolahdentiellä, Puijonlaaksontiellä ja Tasavallankadulla Kuopiossa. Työt alkavat kolmas toukokuuta ja jatkuvat kesän yli elokuun loppuun saakka.

Työt aiheuttavat muutoksia liikennejärjestelyihin saneerauskohdissa. Työalueilla on käytössä alhaisempia nopeusrajoituksia ja poikkeavia kaistajärjestelyjä, joista kerrotaan liikennemerkein. Töitä tehdään pääasiassa päiväaikaan.

Hanke käsittää noin 400 valaisimen vaihdon vanhoista suurpainenatriumvalaisimista etäohjattaviin led-valaisimiin. Uudet valaisimet tuovat lisää valaistustehoa ja parantavat näin liikenneturvallisuutta.

Uudet led-valaisimet vähentävät huollon tarvetta vilkkailla väylillä ja myös valaistukseen tarvittavan energian ja hajavalon määrä vähenee.