1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. YT-neuvottelut

Harjun terveyden yt-neuvottelut päättyivät – neljä irtisanotaan tukipalveluista

Harjun terveys siirtää väkeä asiastyöhön, keskittää välinehuoltopalveluja ja ulkoistaa tekstinkäsittelypalvelut.

YT-neuvottelut
Lahden kaupunginsairaalan edusta
Harjun terveys tavoitteli yt-menettelyllä resurssien siirtämistä asiakastyöhön Iitin, Kärkölän ja Lahden sote-keskuksissa. Kuva on Lahden sote-keskuksen eli kaupunginsairaalan pihasta.Juha-Petri Koponen / Yle

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ja Mehiläisen yhteisyrityksen yt-neuvottelut ovat päättyneet. Lahdessa, Kärkölässä ja Iitissä sote-keskuspalveluista vastaavan Harjun terveyden yt-menettely päättyi 19. huhtikuuta.

Harjun terveys tiedottaa, että se lisää asiakastyötä tekevää henkilöstöä ja siirtää asiakastyöhön resursseja hallinnosta ja tukipalveluista. Välinehuollon palvelut keskitetään Lahden sote-keskukseen ja organisaatiota muutetaan. Tekstinkäsittelypalvelut ulkoistetaan, ja tekstinkäsittelytiimin henkilöstö siirtyy uuden kumppanin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Sihteeripalvelut sulautetaan osaksi suun terveydenhuollon ja avosairaanhoidon organisaatiota. Muutokset on työnantajan mukaan pyritty toteuttamaan siten, että negatiiviset vaikutukset henkilöstöön ovat mahdollisimman pienet.

Yt-neuvottelujen tuloksena irtisanotaan kaksi ihmistä välinehuollosta ja kaksi ihmistä sihteeripalveluista. Asiakastyötä tekevää henkilöstöä ei vähennetä. Maaliskuussa käynnistyneiden yt-neuvottelujen alussa vähennystarpeeksi ennakoitiin 20 henkilöä.

Irtisanotuille tarjotaan heidän osaamistaan ja koulutustaan vastaavia avoimia tehtäviä Harjun terveydestä ja Mehiläinen-konsernista.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue myös:

Terveyskeskus muuttui lennossa tehokkuutta tavoitteleviksi tiimeiksi – Mehiläisen johtaman yhteisyrityksen alku on ollut hankalaa: ylitöitä ja irtisanoutumisia

Harjun terveys käynnistää yt-neuvottelut – tavoitteena lisätä henkilöstöä asiakaspalveluun ja tehostaa tukipalveluja