Hyppää sisältöön

Koronarajoituksia puretaan ensi viikosta lähtien Kymenlaaksossa – kirjastojen oleskelutilat, uimahallit ja nuorisotilat aiotaan avata

Alueellinen koronaryhmä suosittaa rajoitusten osittaista purkamista maakunnan parantuneen koronatilanteen takia.

Kymenlaakson koronaryhmä suosittelee, että asiakkaat saisivat taas viettää aikaa kirjastojen tiloissa. Julkisten tilojen rajoituksista päättävät kunnat. Kuvituskuva. Kuva: Mikko Koski / Yle

Koronarajoituksiin on luvassa lievennyksiä Kymenlaaksossa.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä päätti keskiviikkona suosittaa osan rajoituksista purkua toukokuun alusta, maanantaista 3.5.2021 lähtien.

Koronaryhmä suosittelee, että uimahallit ja sellaiset kaupungin kuntosalit, joissa on henkilökuntaa paikalla, avataan. Näiden tilojen kävijämäärä rajataan toistaiseksi 50 prosenttiin tilojen normaalista kapasiteetista.

Kirjastojen oleskelutilat avataan asiakkaiden käyttöön siten, että turvavälejä voidaan noudattaa. Myös kirjastoautojen liikennöinti aloitetaan.

Lisäksi nuorisotalot avataan toimimaan normaalisti, koronaturvaohjeet huomioon ottaen.

Julkisten tilojen rajoituksista päättävät kunnat.

Myös harrastustoimintaa vapautetaan

Harrastustoiminnan osalta rajoituksia puretaan niin lasten ja nuorten kuin aikuistenkin osalta.

Koronaryhmä linjasi keskiviikkona, että ensi viikosta alkaen vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäharrastustoiminta sisällä ja ulkona on mahdollista ilman ryhmäkoon rajoitusta siten, että toiminnassa voi noudattaa turvavälejä.

Lisäksi tämän ikäryhmän peli-, kilpailu- ja ottelutoiminta on sallittu sisä- ja ulkotiloissa. Yleisön osalta tulee noudattaa aluehallintoviraston antamia määräyksiä kokoontumisrajoituksista sekä muita yleisötilaisuuksiin liittyviä ohjeita.

Vuonna 2002 syntyneiden ja sitä vanhempien ryhmäharrastustoiminta ulkona on mahdollista enintään kuuden henkilön ryhmissä siten, että toiminnassa voi noudattaa turvavälejä. Aikuisten ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa on toistaiseksi keskeytetty.

Koronaryhmä suosittelee maskien käyttöä 12 vuotta täyttäneille julkisissa tiloissa, pukuhuoneissa ja muissa yhteisissä tiloissa.

Kymenlaakson koronavirustilanne on kehittynyt parempaan suuntaan. Alueellinen koronaryhmä päätti keskiviikkona, että maakunnan koronatilanne palaa huonoimmalta tasolta eli leviämisvaiheesta takaisin kiihtymisvaiheeseen eli toiselle tasolle.

Lisää aiheesta:

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kymenlaaksosta.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.