1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Kainuun prikaatin koronatilanne on rauhoittunut – tällä hetkellä varuskunnassa ei ole sairastuneita tai altistuneita

Ryppäässä sairastuneita oli 34 ja altistuneita yli 200. Kaikki varushenkilöt eivät olleet tyytyväisiä tilanteen hoitoon. Koronatartuntojen hoidosta tehtiin tutkintapyyntö poliisille. Viimeisimmät tartunnat varuskunnassa todettiin yli kolme viikkoa sitten.

Koronavirus
Alokkaat nuotion äärellä metsässä.
Tässä kuvassa Kainuun prikaatin alokkaat harjoittelevat ensimmäisellä leirillään. Valokuva on otettu tammikuussa 2020. Kuvan henkilöt eivät liity tässä jutussa käsiteltäviin asioihin.Elisa Kinnunen / Yle

Kainuun prikaatin koronatilanne on rauhoittunut, eikä varuskunnassa ole tällä hetkellä yhtään koronaa sairastavaa tai altistunutta. Prikaatilla ollut rypäs oli viruksen brittivariantin aiheuttama, ja viimeisimmät kaksi tartuntaa todettiin 6.4. Brittivariantti on koronaviruksesta muuntunut virusmuunnos, joka tarttuu herkemmin.

Prikaatin tiedottaja Satu Hujanen kertoo, että koronatilanteen rauhoittumiseen auttoi muun muassa altistuneiden eristäminen. Prikaatilla ollaan jatkuvasti varuillaan, sillä uusi tartunta voi tulla portista sisään milloin tahansa.

Sekä asevelvollisten että henkilöstön toiminta varuskunnassa jatkuu edelleen rajoitettuna. Kainuun prikaati on pyrkinyt ehkäisemään altistumisia siten, että asepalveluksessa olevat on jaettu kolmeen kuplaan.

Kuplamallissa ollaan kahden viikon jaksoissa vuorotellen maastossa, varuskunnassa ja lomalla. Siitä huolimatta altistuneita oli kevättalven ryppäässä yli 200.

Kyseisestä ryppäästä on tehty poliisille tutkintapyyntö

Puolustusvoimien koronatoimista on tehty tutkintapyyntö – poliisia pyydetty selvittämään, onko Kainuun prikaati syyllistynyt rikokseen

Koronatilannetta arvosteli huhtikuun alussa Ylen artikkelissa kolme varushenkilöä, jotka kokivat ettei tilannetta ole hoidettu oikein.

Juttua korjattu 29.4. kello 9.08 sairastuneiden lukumäärän osalta.