1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. puurakennukset

Kotka jatkaa uuden omistajan etsintää Papinkadun puutaloille – rakennuksista ei ole saatu yhtään tarjousta

Kaupungin tavoitteena on ollut löytää huonokuntoisille taloille uusi omistaja, joka kunnostaisi ne kaupunkilaisten yhteiseen käyttöön.

Kotka jatkaa luovutuskilpailua, jossa etsitään uutta käyttöä kolmelle kaupungin keskustassa sijaitsevalle puutalolle. Arkistokuva. Kuva: Juulia Tillaeus / Yle

Papinkadun vanhoille puutaloille ei toistaiseksi ole löytynyt ostajaa Kotkassa.

Kaupunki käynnisti alkuvuodesta luovutuskilpailun, jonka voittajalle kolme keskustassa sijaitsevaa taloa oli tarkoitus myydä. Rakennuksista ei kuitenkaan saatu yhtään tarjousta.

Kaupunki aikoo nyt jatkaa luovutuskilpailua. Tarkoituksena on tuoda asiaa esille aiempaa paremmin.

– Emme lannistu. Uskomme, että sellaisia tahoja löytyy, jotka voisivat ottaa puutalot kehitettäväkseen, Kotkan kaupungin toimitilapäällikkö Tero Huusko sanoo.

Kaupunki aikoo jatkaa uuden omistajan etsintää samalla konseptilla kuin tähänkin mennessä, mutta joitakin yksityiskohtia saatetaan vielä tarkentaa.

Tarkkaa aikataulua luovutuskilpailun toiselle kierrokselle ei ole vielä päätetty, mutta Tero Huuskon mukaan kisa käynnistyy uudelleen todennäköisesti jo toukokuun alussa.

Kaupungin tavoitteena on ollut löytää puutaloille uusi omistaja, jolla on ymmärrystä vanhojen rakennusten kunnostamisesta ja näkemyksiä niiden uudesta käytöstä. Rakennukset ovat täydellisen peruskorjauksen tarpeessa.

Tarkoituksena on ollut, että kortteliin muodostuisi kaupunkiympäristöä rikastuttavaa, kaupunkilaisille avointa toimintaa.

Kaupungin mukaan Papinkadun puutalot muodostavat erityisen arvokkaan kaupunkikorttelimiljöön, jonka kunnostaminen ja uuden käytön kehittäminen on tärkeää kaupunkirakenteen monimuotoisuuden, kaupunkikehityksen ja rakennushistorian vaalimisen kannalta.

Lue lisää:

Kotka etsii kolmelle puutalolle uutta omistajaa ideakilpailussa – ydinkeskustassa sijaitsevat talot halutaan avata kaupunkilaisille

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.