1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. elokuvatuotanto

Elokuvan kuvaukset toivat eloa Meri-Lappiin ja mainetta hyvänä kuvauspaikkana – tuottaja Miia Haavisto: "Voin suositella kollegoille Helsingissä"

Huonot naiset -elokuvan kuvausryhmä viipyi alueella yli 20 päivää ja kuvasi 14 eri paikassa eri puolilla Meri-Lappia ja Kuivaniemeä.

elokuvatuotanto
Elokuvan kuvaukset toivat eloa Meri-Lappiin ja mainetta hyvänä kuvauspaikkana: "Voin suositella kollegoille Helsingissä"
Elokuvan kuvaukset toivat eloa Meri-Lappiin ja mainetta hyvänä kuvauspaikkana: "Voin suositella kollegoille Helsingissä"

Lappilaiseen pikkukylään sijoittuvan Huonot naiset -elokuvan kuvaukset on saatu päätökseen. Komediaa on kuvattu kaikkiaan 14 eri kohteessa muun muassa Keminmaassa, Simossa ja Kuivaniemellä.

Suurin osa elokuvan työryhmästä tuli pääkaupunkiseudulta, mutta myös pohjoisen väkeä työllistettiin. Työryhmässä oli mukana väkeä esimerkiksi Oulusta ja Rovaniemeltä, minkä lisäksi kalustoa ja rekvisiittaa hankittiin lähialueilta.

Myös paikallisia avustajia tarvittiin kymmeniä. Elokuvan tuottaja Miia Haavisto kiitteleekin paikallisten avuliaisuutta. Haaviston mielestä Meri-Lappi osoittautui erinomaiseksi paikaksi elokuvan tekemiselle.

– Täällä oli paljon kiinnostavia rakennuksia keskeisiksi kuvauspaikoiksi ja etäisyydet ovat järkeviä, kun siirrellään isoa ihmisjoukkoa. Kemissä oli hyvä tukikohta, jonne ihmiset saatiin majoitettua, Haavisto listaa.

Elokuvan kuvauksiin meni kaikkiaan 22 päivää. Kuvausryhmä pyrki koronan vuoksi elämään mahdollisimman paljon omassa kuplassaan, mutta visiitti pohjoiseen tuntui monelle silti lähes lomalta.

– Tulisin kyllä uudestaankin, kun sopiva tarina löytyy ja voin suositella kollegoille Helsingissä, että täällä on hyvä tehdä, Haavisto sanoo.

Nuorisoseuralle kuvausväki toi piristystä talouteen

Elokuvan kuvaamisella on ollut iso merkitys monelle toimijalle hiljaisena aikana.

Esimerkiksi talkoovoimin pyöritettävä Keminsuun nuorisoseuran talo oli yksi pääkuvauspaikoista. Sen sisätiloihin lavastettiin useampia eri kohtauksia ja seuran väki oli kuvausten valmistelussa ja järjestelyissä mukana monta viikkoa.

– He maksoivat meille vähän työstä ja vuokraa. Kyllähän se meidän taloutta pikkuisen auttoi näin korona-aikana, kun juhlia perutaan, jotta taloa pystytään pitämään pystyssä, toteaa Keminsuun nuorisoseuran kunniapuheenjohtaja Marjatta Kouri.

Huonot naiset -elokuva (siirryt toiseen palveluun) kertoo häistä uinuvassa lappilaisessa pikkukylässä, mutta yllättävät kuokkavieraat sekoittavat kuviot. Komedia nähdään teattereissa vuonna 2022.

Lue seuraavaksi