1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. henkirikokset

Turun Pernon kaksoismurhan taustalla riita – epäilty ampui ensimmäiset laukaukset jo kerrostalon pihalla

Poliisi on kertonut lisää tietoja pääsiäisenä tapahtuneista murhista Turun Pernossa. Kaksi ihmistä kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti tapauksessa.

Henkirikokset tapahtuivat pääsiäisenä 2021. Kuva: Mika Puska

Poliisin mukaan Turun Pernossa pääsiäisenä tapahtuneen henkirikoksen taustalla ei ole selvää yksittäistä motiivia.

Epäilty saapui tapaamaan kaveriaan Pernon kaupunginosaan aamuyöllä 3. huhtikuuta. Taustalla oli edellisenä päivänä miesten välille syntynyt erimielisyys, joka oli pikkuhiljaa muuttunut riidaksi.

– Teot ovat olleet monien yksittäisten tapahtumien ja seikkojen summa, kuvailee tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kristiina Kontio.

Poliisin mukaan kyseessä on epäillyn yksityiselämään liittyviä arkaluonteisia asioita, joita ei yksityisyyden suojan vuoksi kerrota julkisuuteen. Lisäksi esitutkinnassa on selvinnyt, että epäilyn ja 27-vuotiaan miehen välillä oli erimielisyyksiä, joka oli muuttunut riidaksi.

– Kyse oli pienestä rahasummasta ja ehkä enemmänkin periaatteesta, Kontio kertoo.

Epäilty ja kuollut mies tunsivat toisensa ennestään. Kontion mukaan miehet olivat tunteneet toisensa vuosia.

Poliisilla on esitutkinnan perusteella selkeä käsitys tapahtumasta, jossa kaksi henkilöä kuoli ja kolmas haavoittui vakavasti.

Näin tutkinnanjohtaja kuvailee tapahtumien kulkua:

Ensimmäiset ampumiset tapahtuivat pihalla

Tapauksessa 27-vuotiaan kouvolalaisen miehen epäillään ampuneen 27-vuotiaan miehen ja 25-vuotiaan naisen Pernon kaupunginosassa.

Poliisin mukaan epäilty ampui ensin kerrostalon pihalla 27-vuotiasta miestä, joka pakeni sisälle kerrostaloasuntoon. Pihalle tulivat sillä hetkellä äänten johdattelemina sivulliset, 25-vuotias nainen ja 29-vuotias mies. Epäilty ampui naisen pihalla ja vahingoitti teräaseella miestä.

– Sivulliset asuivat kerrostalossa ja olivat tulleet väärään aikaan ja väärään paikkaan äänten takia, Kontio sanoo.

Epäilty seurasi ensin haavoittamaansa miestä sisälle kerrostaloasuntoon ja ampui uudelleen miestä.

Asunnossa oli vielä kaksi muuta ihmistä tapahtumahetkellä, mutta he eivät loukkaantuneet.

– Asunnossa piiloutuneina olleet 23-vuotias mies ja 49-vuotias nainen ovat mahdollisesti olleet vaarassa. Esitutkinnan perusteella voidaan katsoa, että he ovat voineet joutua tilanteessa henkirikoksen kohteeksi, Kontio sanoo.

Poliisin mukaan varsinainen teon kohde oli 27-vuotias mies. Nainen oli tekijälle ennestään tuntematon.

Poliisi epäilee miestä todennäköisin syin kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä. Lisäksi miestä epäillään ampuma-aserikoksesta ja huumausaineisiin liittyvästä rikoksesta.

Epäilty oli tapahtumahetkellä huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Huumausaineiden käytön vuoksi häntä epäillään ainakin rattijuopumuksesta.

Syytteen nostamisen määräpäivä on 1. heinäkuuta.

Lue lisää:

Tämän tiedämme epäillystä Turun kaksoismurhasta ja tekijästä nyt – poliisi hyvin vaitonainen, epäilty 27-vuotias vangittiin tiistaina

Käräjäoikeus vangitsi 27-vuotiaan kouvolalaisen epäiltynä Turun kaksoismurhasta ja murhan yrityksistä

Poliisilta lisätietoja Turun epäillyistä murhista: Ampumisen kohteena oli 27–vuotias mies – kuollut nainen ja haavoittunut mies olivat sivullisia