Hyppää sisältöön

Seminaarin koulun sisäilmaongelmia ratkotaan yhä Hämeenlinnassa

Seminaarin koulun D-rakennuksen peruskorjaus on jo alkanut purkutöillä. Koulun E-rakennuksessa tehdään puolestaan sisäympäristön laadun seurantamittauksia ja -tutkimuksia. Seurannan kohteena on rakennuksen kellarikäytävä.

Hämeenlinnan Seminaarin koulun kampusalue muodostuu useista rakennuksista. Kuva: Ville Välimäki / Yle

Syksyllä 2018 Hämeenlinnassa löydettiin Seminaarin koulun D-rakennuksen kaikista ala- ja yläpohjista kaikissa kerroksissa mikrobivaurioita. D-rakennus on ollut pitkään tyhjillään ja odottanut mittavaa peruskorjausta. Koulun lähettämän Wilma-viestin mukaan alkukeväällä alkoivat huonokuntoisen D-rakennuksen purkutyöt. Kesällä alkavien korjaustöiden jälkeen D-rakennuksen pitäisi olla koulun käytössä syksyllä 2022.

Seminaarin koulun kampuksen muissakin rakennuksissa on seurattu sisäilman laatua ja tehty tarvittaessa tutkimuksia ja toimenpiteitä. E-rakennuksessa tehtiin laajoja tiivistyskorjauksia lukuvuonna 2018–2019. Korjausten jälkeen rakennuksessa on tehty jatkuvaa laadunseurantaa ja tarkistusmittauksia.

Nyt erityisen seurannan kohteena on E-rakennuksen kellarikäytävä. Seurantamittausten yhteydessä kellarikäytävällä on todettu mikrobiperäistä hajua, jonka lähdettä on alettu selvittää. Tarkemmat tutkimukset aloitettiin 26.4.2021. Kun korjattavan alueen laajuus on saatu selville, tilat osastoidaan muusta rakennuksesta ja vaurioiden syyt selvitetään ja korjataan.

Seurantamittaukset tekee kosteus- ja sisäilmatutkimuksiin erikoistunut Sirate Group Oy.

Erillinen projektiryhmä seuraa tutkimuksia

Seminaarin koulun E-osan sisäympäristötutkimusten koordinoimiseksi on perustettu projektiryhmä. Siihen kuuluvat Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:stä Pekko Repo, Mervi Huhtelin ja Ville Kautto.Pasi Rangell ja Mira Parikka edustavat Hämeenlinnan Seminaarin koulua. Hämeenlinnan kaupungilta mukana ovat Pasi Korte, Mika Mäkelä, Hanna Koliseva ja Marika Kyrklund. Rakennuttajatoimisto HTJ Oy:tä edustavat Harri Häyrynen ja Jani Viilonen sekä Sirate Group Oy:tä Timo Murtoniemi ja Anu Pettersson.

Projektiryhmä kokoontui ensimmäisen kerran 21.4.2021. Projektiryhmä seuraa sisäympäristöprosessien etenemistä ja tiedottaa tutkimustuloksista.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.