1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. digitalisointi

Mikkelissä koulutetaan jälleen digitoinnin ammattilaisia – Kysyntä työelämässä kasvaa jatkuvasti

Haku Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun digitoijakoulutukseen aukeaa toukokuun lopussa. Digitoijien lisäksi hankkeessa koulutetaan digitoinnin asiantuntijoita suunnittelu- ja esimiestehtäviin.

Digitoija siirtää tietoa ja erilaisia aineistoja sähköiseen muotoon. Kuva: Mikko Koski / Yle

Mikkelissä alkaa syksyllä jo toista kertaa digitoinnin ammattilaisten koulutus. Haku koulutukseen aukeaa toukokuun lopussa. Ensimmäisestä koulutuksesta valmistuu nyt huhtikuun lopussa 15 opiskelijaa digitointityöhön.

Digitoijien lisäksi hankkeessa koulutetaan digitoinnin asiantuntijoita suunnittelu- ja esimiestehtäviin. Asiantuntijakoulutuksessa on tällä hetkellä kymmenen opiskelijaa ympäri Suomea, ja se kestää loppuvuoteen 2021 saakka.

Hakijoita molempiin koulutuksiin oli yhteensä lähes 70.

Työelämässä on kasvava tarve digitoijille, jotka siirtävät erilaisia aineistoja sähköiseen muotoon. Koulutuksen järjestää Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk yhteistyössä Mikkelin kehitysyhtiö Miksein kanssa.

Koulutusten käynnistymiseen on vaikuttanut Kansallisarkiston päätös massadigitoinnin toimintojen laajenemisesta Mikkelin Memory Campus -arkistointikeskuksen yhteyteen.