1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tehtaanjohtajat

Metsä Group on nimittänyt uusia tehtaanjohtajia Kemiin: turvataan vanhan sellutehtaan toiminta uuden valmistumiseen asti

Metsä Groupin uutta rakenteilla olevaa sellutehdasta alkaa luotsata diplomi-insinööri Tomi Seppä. Pajusaaressa toimivista nykyisistä sellu- ja kartonkitehtaista ottaa vastuun diplomi-insinööri Timo Ahonen.

tehtaanjohtajat
Metsä Groupin Kemin Pajusaaren tehdas
Metsä Groupin rakentaa Kemiin uutta sellutehdasta, jonka on tarkoitus valmistua vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä.Antti Ullakko / Yle

Metsä Group on nimittänyt uusia tehtaanjohtajia Kemiin.

Uutta rakenteilla olevaa sellutehdasta alkaa luotsata diplomi-insinööri Tomi Seppä. Hän työskentelee tällä hetkellä Metsä Groupin Kemin tehtaiden tehtaanjohtajana.

Pajusaaressa toimivista nykyisistä sellu- ja kartonkitehtaista ottaa vastuun diplomi-insinööri Timo Ahonen. Hän työskentelee tällä hetkellä Metsä Boardin Kemin kartonkitehtaan tuotantopäällikkönä.

Metsä Fibren selluliiketoiminnan johtaja Jaakko Anttila kertoo, että johdon vahvistamisella on tarkoitus varmistaa hallittu vanhan sellutehtaan alasajo ja uuden tehtaan käynnistäminen.

– Timo Ahonen vastaa siitä, että nykyinen tehdas toimii häiriöittä loppuun saakka, kunnes uusi tehdas valmistuu. Tomi Seppä puolestaan vastaa siitä, että uusi tehdas on täydessä käyntivalmiudessa ensi hetkistä alkaen ja että henkilöstöllä on tarvittava osaaminen uuden tehtaan ajamiseen, Anttila sanoo.

Uuden sellutehtaan on määrä valmistua vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi