1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. yleiset vessat

Kuopion puistojen yleiset vessat käyttöön vapuksi – sataman makasiiniin avataan kokonaan uusi maksuton käymälä

Viime kesänä vessat pysyivät kiinni, sillä niihin ei saatu siivoojaa. Nyt urakoitsija on hoidossa ja yleiset vessat saadaan kesäksi käyttöön.

Yleiset vessat Valkeisenlammella, Snellmaninpuistossa ja satamassa avataan käyttöön 30.4. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Yleiset vessat Kuopion Valkeisenlammen puistossa, Snellmaninpuistossa ja satamassa avataan käyttöön tälle kesäkaudelle perjantaina 30. huhtikuuta.

Sataman makasiinirakennukseen Makasiinikadulle on asennettu kokonaan uusi yleinen käymälä. Se on samanlainen teräksinen vessa kuin Snellmaninpuistossa, mutta se on sijoitettu makasiinirakennuksen sisään. Vessa löytyy makasiinirakennuksen puuoven takaa. Vessan kanssa samassa rakennuksessa sijaitsee esimerkiksi Kuopion Seikkailukeskus.

Snellmaninpuistossa ja satamassa olevat vessat ovat avoinna ympäri vuorokauden elokuun loppuun saakka. Syyskuusta lokakuun puoliväliin vessat ovat avoinna kello 7–22.

Valkeisenlammen puistossa oleva vessa on käytössä päivittäin kello 7–20 lokakuun puoliväliin saakka. Yleiset vessat ovat maksuttomia.

Nyt vessoille saatiin siivooja

Viime kesänä vessoihin ei saatu siivoojaa, joten ne pysyivät kiinni. Nyt urakoitsija on hoidossa ja vessat saadaan vihdoin käyttöön.

– Sataman ja Snellmaninpuiston vessat siivotaan kaksi kertaa päivässä, sillä ne ovat koko ajan auki. Valkeisenlammen vessa siivotaan vain kerran, koska se ei ole yöllä auki, valvoja Jukka Laukkanen kunnossapidon palveluista kertoo.

Laukkanen sanoo, että Kuopiolla ei vielä ole kokemusta koko ajan auki olevista vessoista, joten kesän mittaan seurataan, miten niiden ylläpito onnistuu. Siivousväliä on mahdollista säätää, mikäli tarve vaatii.

Lue myös:

Kuopion puistojen vessat pysyvät vielä kiinni, sillä niille ei ole siivoajaa – "puskapissaaminen" voi lisääntyä, kun ravintolat aukeavat

Snellmaninpuiston iso remontti valmistuu marraskuun aikana Kuopiossa