Hyppää sisältöön

Lihatalo Snellman vastaa valmisruokien kysynnän kasvuun 11 miljoonan tehdasinvestoinnilla

Uusi tehdas tuottaisi puolivalmisteita esimerkiksi suurtalouskeittiöiden tarpeisiin sekä valmisruokia.

Lihatalo Snellman investoi tällä hetkellä vahvasti muun muassa uuteen pakkasvarastoon. Kuvassa tavaravirtoja Pietarsaaren tehtaan lähettämöstä. Kuva: Kjell Vikman / Yle

Lihatalo Snellman tekee suurinvestoinnin Pietarsaareen valmisruuan kysynnän kasvun siivittämänä.

Yhtiö rakentaa Kuusisaaren tehdasalueelle 11 miljoonaa euroa maksavan ruokatehtaan. Rakennustöiden pitäisi alkaa jo tänä vuonna, ja valmista olisi ehkä jo vuonna 2022, arvioidaan Snellmanilta.

Noin 3 700 neliön tehdas tuottaisi valmisaterioita sekä puolivalmisteita esimerkiksi lihasta, kasviksista ja kalasta, kertoo Snellmanin tuoteryhmä- ja strategiajohtaja Juuso Reinikainen.

– Koronavuonna kuluttajien ruokailutottumukset muuttuivat ja puolivalmisteiden sekä valmisruokien käyttö lisääntyi rajusti, sanoo Reinikainen.

Osa uuden ruokatehtaan tuotteista menisi ikäihmisille sekä palvelutaloille ruokaa tekeville suurkeittiöille, osa taas kauppojen valmisruokamarkkinoille.

Tänä keväänä samalle tehdasalueelle Pietarsaareen valmistuu myös 4 miljoonan euron pakkasvarasto, joka nelinkertaistaa yhtiön varastotilan.

Valmisruuan kova kysyntä siivitti lihatalo-konsernin viime vuonna ennätystulokseen. Myös liikevaihto kasvoi yli 16 prosenttia nousten 356:een miljoonaan euroon.

Snellman-konsernilla on toimintaa Suomessa ja Ruotsissa, suurimmat toimipaikat löytyvät Pietarsaaresta ja Keravalta. Konserni työllistää yli 1 700 ihmistä.

Lue myös: