1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulun yliopistollinen sairaala

OYSin potilasosasto 5 suljettiin kokonaan kahden viikon ajaksi koronan leviämisen kitkemiseksi

Osastolla 5 on tullut ilmi seitsemän henkilökunnan tartuntaa, joista viimeisin varmistui eilen. Osasto päätettiin laittaa kiinni ja henkilökunta karanteeniin viruksen leviämisen katkaisemiseksi.

Yksi Oulun yliopistollisen sairaalan vuodeosastoista on jouduttu sulkemaan koronan vuoksi. Kuva: Marko Väänänen / Yle

Oulun yliopistollisen sairaalan kirurgian vuodeosasto 5 on jouduttu sulkemaan kokonaan kahden viikon ajaksi koronan vuoksi.

Osastolta lähti viime keskiviikkona liikkeelle kahden sairaalaan koronaryväs. OYSin ja Oulun kaupunginsairaalan koronaketjussa on tähän mennessä todettu jo yli 30 tartuntaa.

Osastolla 5 on tullut ilmi seitsemän henkilökunnan tartuntaa, joista viimeisin varmistui eilen.

OYSin infektiolääkäri Teija Puhto kertoo, että koko osasto päätettiin laittaa kiinni ja henkilökunta karanteeniin viruksen leviämisen katkaisemiseksi.

Potilastartuntoja ei ole enää viime päivinä tullut. Viimeisin varmistettu tartunta on viikonlopulta. Altistuneet potilaat on siirretty infektio-osastolle. Ketju lähti liikkeelle sairaalaan tulleesta potilaasta.

– Epäonninen ketju alkoi, kun henkilö oli oireeton sairaalaan tullessaan. Koronan itämisaika voi olla useita vuorokausia, niin hän sai oireet vasta sairaalassa ollessaan, vaikka tullessa oli testattu negatiiviseksi. Potilailla todetut tartunnat tulivat ilmi sairastuneen huonekavereissa.

Puhton mukaan viimeisin potilashuoneeseen liittyvä tartunta on todettu viikonloppuna. Oireeton potilas siirrettiin osastolta 5 kaupunginsairaalaan, jossa sitten alkoi tulla ilmi tartuntoja.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.