1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Koronatilanne Pohjois-Karjalassa on edelleen rauhallinen – "Epidemia ei kuitenkaan ole missään nimessä ohi"

Koronanyrkki kehottaa viettämään vappua lähipiirissä ja virtuaalisesti.

Vappuohjelmaa ei Pohjois-Karjalassa tänäkään vuonna järjestetä. Kuva: Lea Joutsensaari / Yle

Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa on pysynyt lähes samalla tasolla kuin aiempina viikkoina. Maakunta on epidemian perustasolla, tilannekuvatyöryhmä tiedottaa.

Koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi tarkoitetut suositukset ja rajoitukset pidetään maakunnassa toistaiseksi ennallaan. Aluehallintoviraston uutta päätöstä yleisötilaisuuksien rajoituksista odotetaan tällä viikolla, lisäksi sosiaali- ja terveysministeriö on ohjeistanut alueita huolelliseen harkintaan suositusten ja rajoitusten purkamisessa.

– Vietetään siis vielä tänäkin vuonna vappua virtuaalisesti tai vain oman lähipiirin kesken, vetoaa Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

Kaipiainen muistuttaa, että epidemia ei vielä missään nimessä ole ohi.

– Erittäin herkästi tarttuvien muuntovirusten takia on syytä edelleen olla varovainen. Kasvomaskit, käsidesi, turvavälit sekä lähikontaktien välttäminen ovat tärkeimmät ohjeet edelleen meistä jokaiselle.

Viime viikolla Pohjois-Karjalassa uusia koronavirustartuntoja todettiin 13, kun edellisviikolla tapauksia kirjautui 10. Tartuntoja todettiin Lieksassa, Joensuussa, Kontiolahdella ja Nurmeksessa. Laajempia altistumisia harrastuksissa ja koulussa liittyi kolmeen tartunnoista. Tapausten tartunnanlähteistä kolme jäi epäselväksi.

Kuluvalla viikolla uusia tartuntoja oli torstaiaamuun mennessä kirjautunut neljä. Karanteenissa oli yhteensä 95 henkilöä.

Eniten tartuntoja on viime ja tällä viikolla on todettu Lieksassa. Lieksan tartunnoista kuusi liittyy samaan ketjuun, jossa epäillään virusmuunnosta. Tartuntaketjuun liittyy sekä joukkoaltistumisia että useita mahdollisia altistumispaikkoja. Lieksalaisessa hoivakodissa ei ole maanantaina 26. huhtikuuta todetun tartunnan jälkeen ilmennyt uusia tapauksia.