Hyppää sisältöön

Ylen tiedot hallituksen kriisiyöstä: presidentillä oli käsitys, että hallitus kaatuisi

Presidentti Sauli Niinistöä oli informoitu kireästä tilanteesta hallituksen johtoviisikon neuvotteluissa tiistaina. Kun presidentti meni nukkumaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, hänellä oli käsitys, että hallitus kaatuisi.

Presidentti Sauli Niinistö pidettiin informoituna kireästä tilanteesta hallituksen johtoviisikon neuvotteluissa. Kuva: Juha Kivioja / Yle

Hallituskriisi ratkesi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Vielä tiistai-iltana hallituksen johtoviisikon neuvottelutilanne oli kireä. Keskiviikkoaamuna keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kuitenkin kertoi ennen keskustan eduskuntaryhmän kokousta, että keskusteluissa on edetty.

Yön aikana oli siis tapahtunut käänne.

Ylen lähteiden mukaan kireästä tilanteesta oli tiistai-iltana informoitu myös presidentti Sauli Niinistöä. Kun presidentti meni nukkumaan, hänellä oli käsitys, että hallitus kaatuisi.

Aamulla tilanne oli siis muuttunut. Annika Saarikko oli keskustan puheenjohtajana tehnyt ratkaisun jatkaa neuvotteluja ja keskustan eduskuntaryhmä tuki ratkaisua.

Asiasta kertoi ensin Iltalehti.

Jos keskusta olisi päättänyt erota hallituksesta, hallitus olisi menettänyt enemmistöasemansa eduskunnassa. Pääministeri Sanna Marin (sd.) oli sanonut neuvottelujen aikana julkisesti, että vähemmistöhallituksen olisi vaikea hoitaa koronakriisiä.

Voit keskustella hallituskriisistä perjantaihin 20.4.2021 kello 23 asti. Napauta keskustele-painiketta jutun jälkeen.