1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rokotteet

42 prosenttia posiolaisista on saanut ensimmäisen rokotteen

Ajan rokotukseen voivat varata nyt myös 50-59-vuotiaat.

Rokotteet
Koronarokote laitetaan käsivarteen
Posion rokotustiimi tiedottaa, että iäkkäämpien ja riskiryhmiin kuuluvien rokottaminen on loppusuoralla ja parhaillaan rokotetaan 60-69-vuotiaita.Pasi Takkunen / Yle

Posiolla 42 prosenttia kuntalaisista on saanut ensimmäisen rokotteen THL:n tilaston mukaan.

Posion rokotustiimi tiedottaa, että iäkkäämpien ja riskiryhmiin kuuluvien rokottaminen on loppusuoralla ja parhaillaan rokotetaan 60-69-vuotiaita. Ajan rokotukseen voivat varata nyt myös 50-59-vuotiaat. Ajanvaraus tapahtuu ma-pe klo 9-14 puhelimitse numerosta 040 8012 371.

Ensimmäiselle rokoteannokselle voivat edelleen ilmoittautua myös ne iäkkäämmät posiolaiset, jotka aiemmin ovat kieltäytyneet, mutta nyt ovat päättäneet ottaa rokotteen. Myös kaikki THL:n riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat yli 16-vuotiaat henkilöt voivat edelleen ilmoittautua. Ensimmäisen rokoteannoksen voivat hakea lisäksi yli viiden kuukauden ajan Posiolla oleskelevat mökkiläiset.

THL ja KRAR ovat linjanneet, että myös yli 65-vuotta täyttäneet voivat itse valita saamansa rokotteen. Kuitenkin tehosteannos tulisi olla sama kuin ensimmäinen annos. Tästä poikkeuksena alle 65- vuotiaat AstraZenecalla rokotetut, jotka saavat tehosteannoksensa mRNA rokotteella eli Pfizer-Biontechin Comirnatyllä tai Modernalla. Posiolle jatkossa tulevat AstraZenecan rokotteet käytetään enimmäkseen tehosteannoksiin.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.