Hyppää sisältöön

Katariinan Meripuistoon muuttaa taas kesäksi lampaita – saapuvat kesäkuun alussa Kotkaan

Meripuistossa on ollut kesäisin lampaita viimeisten muutaman vuoden ajan.

Tänä vuonna lammasaitaukseen tulee kaksi aikuista lammasta ja neljä karitsaa. Arkistokuva. Kuva: Miina Sillanpää / Yle

Katariinan meripuistoon Kotkaan tulee jälleen lampaita kesän ajaksi.

Lampaat saapuvat puistoon kesäkuun alkupuolella.

Lammasaitaukseen muuttaa yhteensä kuusi lammasta, kaksi aikuista ja neljä karitsaa. Ainakin yksi lampaista on viettänyt aiemminkin kesää Katariinassa.

Lampaat tuodaan puistoon samalta tilalta kuin aiemminkin, Väinölän lammas- ja ratsutilalta Iitistä. Niiden on tarkoitus viipyä puistossa syksyyn saakka.

Katariinan meripuistossa on ollut kesäisin lampaita viimeisten muutaman vuoden ajan. Lampaat asuvat niitä varten rakennetussa aitauksessa, jossa on eläinsuoja.

Lampaita ei saa syöttää – eikä puita repiä

Lähtökohtaisesti puistossa kävijät eivät saa syöttää lampaita. Eläinten pötsi voi mennä sekaisin, ja lampaat voivat sairastua. Joskus kaupunki saattaa kuitenkin tuoda aitauksen viereen heinää ja lehtipuiden oksia, joita voi antaa lampaille.

– Yhtenä vuonna eräs rouva yritti tuoda leivänkannikoita ja ruisleipää, työnjohtaja Satu Ylämäki kertoo.

Lammasaitauksessa on videovalvonta, ja pääasiassa lampaat ovat saaneet viettää kesiään rauhassa puistossa. Meripuiston kasvillisuus on kuitenkin kärsinyt ihmisten toiminnan takia.

– Jos kaupungin tarjolle tuomat lehtipuiden oksat loppuivat viime vuonna, tarhassa olevien kirsikkapuiden oksia revittiin ihan julkeasti, Ylämäki sanoo.

Vielä tällä hetkellä tyhjillään olevassa lammasaitauksessa saa ulkoiluttaa koiria. Viime vuonna aitaus suljettiin koirilta kolmisen viikkoa ennen lampaiden tuloa, jotta nurmikko ehti kasvaa rauhassa. Hanhet kuitenkin valtasivat aitauksen, kun koiria ei ollut. Kaupunki ei ole vielä päättänyt, suljetaanko aitauksen portit tänä vuonna ennen lampaiden saapumista.

Lisää aiheesta:

Kahdeksan uutta kesätyöntekijää rouskuttaa ruohoa Kotkassa – lampaat saattavat ilahduttaa tulevinakin kesinä

Katariinan meripuistoon valmistui uusi koirapuisto Kotkassa – aitaus on aiempia isompi ja turvallisempi