1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Oulussa kahden sairaalan koronaryppäässä uusia tartuntoja – kaikkiaan yli 40 tartuntaa jo todettu

Oulun kaupunginsairaalassa havaittiin torstaina uusia tartuntoja kahdella potilaalla, sekä kolme uutta jatkotartuntaa. Kaikkiaan kaupunginsairaalan ketjussa on nyt 32 tartuntaa. Oulun yliopistollisesta sairaalasta on lisäksi ilmoitettu 12 tartuntaa sairaalaryppääseen liittyen.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa havaittiin viime viikolla koronatartuntoja osastolla 5. Koska potilaita liikkuu myös OYSin ja Oulun kaupunginsairaalan välillä, ketjuun liittyviä tartuntoja havaittiin kaupunginsairaalassakin. Kuva otettu kaupunginsairaalalta edellisen vakavan koronaryppään aikaan maaliskuussa. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Oulussa kahden sairaalan viime aikaisessa koronatartuntaketjussa on tullut torstaina ilmi uusia tapauksia, kaikkiaan niitä on nyt yli 40.

Oulun kaupunginsairaalassa uusia koronavirustartuntoja on kahdella potilaalla, ja sairaalan ulkopuolella on torstaina vahvistettu ketjuun liittyvänä kolmen henkilön tartunnat.

Kaikkiaan Oulun kaupunginsairaalan osastoilla B3 ja G3 todettuja tapauksia sekä jatkotartuntoja on nyt kaikkiaan 32.

Tartuntaketjun ensimmäiset tapaukset ilmenivät toissa keskiviikkona Oulun yliopistollisessa sairaalassa osastolla 5. Siellä 12 henkilöä on saanut koronaviruksen viimeisen puolentoista viikon aikana. Osasto on suljettu kahden viikon ajaksi.

Oulun kaupunginsairaalassa oli jo helmi–maaliskuussa laaja koronatartuntaketju, jossa yli sata henkilöä sai viruksen ja 19 menehtyi viruksen saatuaan.

Lisää aiheesta:

Altistuskaranteenissa olevia hoitajia patistetaan töihin Oulun kaupunginsairaalaan hoitamaan koronasairaita potilaita