Hyppää sisältöön

Vierailurajoitukset palvelutaloihin poistuvat Päijät-Soten alueella

Vierailurajoitukset poistuvat 1. toukokuuta. Vaikka rajoituksen poistuvat,  vierailuissa pitää noudattaa turvallisuusohjeita.

Päijät-Soten alueella ei enää rajoiteta läheisten vierailuja palveluasumisen ja tehostetun palveluasumisen yksiköissä. Rajoitukset poistuvat 1. toukokuuta.

Päijät-Sote perustelee rajoituksista luopumista tiedotteessaan alueen koronatilanteen helpottumisella, vaikka alue on edelleen leviämisvaiheessa.

Palveluasumisen yksiköiden asukkaat ja työntekijät on rokotettu koronavirusta vastaan, mikä tarjoaa suojaa tautia ja erityisesti sen vakavia muotoja vastaan.

Vaikka rajoituksen poistuvat, vierailuissa pitää noudattaa turvallisuusohjeita. Vierailulle saa mennä vain terveenä ja oireettomana. Käsihygieniasta on pidettävä huolta ja vierailun ajan on käytettävä kasvomaskia. Muihin asukkaisiin ja hoitohenkilöstöön on pidettävä yli kahden metrin turvaväli aina kun se on mahdollista.

Päijät-Sote kertoo tiedotteessaan, että vierailijoille annetaan palvelutaloon tultaessa tai puhelimitse ohjeet turvalliseen vierailuun.

Uudet vierailuohjeet on päivitetty Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeen mukaisesti.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.