1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntapolitiikka

Vimpelissä herätellään kokoomusta valtuustokuntoon

Kokoomuksella ei ole ollut ehdokkaita kaksissa edellisissä kuntavaaleissa. Puoluetta lähti pelastamaan Haloo Vimpeli -kansanliikkeen perustaja.

Kokoomuksen kunnallisjärjestöllä oli Vimpelissä enää muutama jäsenmaksun maksanut jäsen. Nyt puolue tähtää taas valtuustoon. Kuva: Anssi Leppänen

Vimpelissä herätellään kokoomuksen kunnallisjärjestöä hiljaiselosta. Vimpelin kokoomuksella ei ole ollut kaksissa edellisissä kuntavaaleissa lainkaan ehdokkaita. Nyt heitä on neljä.

Vastuun entisen puolueensa valtuustokuntoon saattamisesta on ottanut Haloo Vimpeli -liikkeen perustaja Seppo Tuomisalo. 76-vuotias Tuomisalo kuvaa kokoomuksen henkiin herättämistä viimeiseksi kunnallispoliittiseksi teokseen Vimpelissä.

– Vaikeaahan tämä on ollut. Yhdistyksellä oli Vimpelissä enää muutama jäsenmaksunsa maksanut jäsen.

Tuomisalo muistelee, että kokoomuksella on ollut Vimpelissä yhtä tai kahta valtuutettua ja parhaimpina aikoina muutama vuosikymmen sitten kolmesta neljään valtuutettua.

– Jos päästäisiin nyt edes yhdellä valtuutetulla vauhtiin.

Haloo Vimpeli porskuttaa edelleen

Haloo Vimpeli -ryhmä puolestaan perustettiin aikanaan pelastamaan Vimpelin taloutta. Ryhmällä on edelleen useita ehdokkaita ja se tavoittelee paikkakunnan suurimman valtuustoryhmän asemaa.

Tuomisalo uskoo edelleen Haloo Vimpelin menestymiseen vaaleissa, mutta kansanliikkeen kahden vaalikauden jälkeen hän halusi lähteä pelastamaan vanhaa puoluettaan.

– Keskustalla on ollut Vimpelin valtuustopaikoista enemmistö aina sotavuosien jälkeisestä ajasta vuoteen 2017 saakka, Seppo Tuomisalo selvittää.