Hyppää sisältöön

Ammattiliitto PAMin henkilökunnalla työnseisaus – "Säästötavoitteet ovat kovat, minkä takia kaikki ehdotukset ja näkemykset ovat tarpeen"

Ammattiliiton henkilökunta aloitti tänään työnseisauksen reaktiona yhteistoimintaneuvotteluille. PAMin toiminnanjohtaja Jyrki Konola sanoo ymmärtävänsä henkilöstön reaktion yt-neuvotteluihin.

Palvelualojen ammattiliitto PAMissa on 176 työntekijää. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Palvelualojen ammattiliitto on perjantaina aloittanut työnseisauksen reaktiona maaliskuussa alkaneille yhteistoimintaneuvotteluille.

PAMin toiminnanjohtaja Jyrki Konola sanoo tiedotteessa toivovansa, että neuvottelut jatkuvat hyvässä hengessä ja työnseisauksesta ei aiheudu kohtuutonta haittaa PAMin jäsenille.

– Yhteistoimintaneuvottelut ovat yhä kesken ja minkäänlaisia päätöksiä henkilöstön vähentämisestä tai toimintamenojen karsimisesta ei ole vielä tehty. Säästötavoitteet ovat kovat, minkä takia kaikki ehdotukset ja näkemykset ovat tarpeen. Henkilöstön edustajat halusivat järjestää työnseisauksen kesken neuvotteluja, Konola kertoo.

PAM aloitti yt-neuvottelut maaliskuussa. Liiton kulut ovat viime vuosina olleet jäsenmaksutuloja suuremmat ja toiminta on ollut noin 4,3 miljoonaa euroa tappiolla vuosittain.

PAMin tiedotteen mukaan neuvottelujen tavoitteena on saada jäsenmaksutulot ja -menot parempaan tasapainoon.

– Ymmärrämme, että ay-liikkeessä hyvin harvinaiset yhteistoimintaneuvottelut, jotka voivat johtaa henkilöstön vähentämiseen, herättävät henkilökunnassa erittäin vahvoja tunteita. Tällä kertaa nämä tunteet kanavoituivat työnseisaukseksi, Konola kertoo.

PAMissa on 176 työntekijää, joista 72 työskentelee aluetoimistoissa ja loput 104 keskustoimistossa.

Lue myös:

Ammattiliitto PAM aloittaa yt:t – säästötarve vastaa 31 henkilötyövuoden kustannuksia