1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tapahtumat

Kokoontumisrajoituksia höllennetään Lapin sairaanhoitopiirin alueella – rajaksi nyt 50 ihmistä ja sekin voi poistua kesäkuussa

Lapin aluehallintovirasto sallii 50 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoontumiset Lapin sairaanhoitopiirin alueella maanantaista lähtien. Tilaisuuksissa voi olla enemmänkin ihmisiä, jos heidät jaetaan erillisiin lohkoihin.

tapahtumat
Rovaniemen Koskikadun pinta, jossa on soraa ja sepeliä. Katu on miltei tyhjä ihmisistä.
Tiukat kokoontumisrajoitukset helpottuvat maanantaina, kun aluehallintovirasto purkaa rajoituksia. Kuva Rovaniemen keskustasta huhtikuun alussa.Mia Sivula / Yle

Tulevasta maanantaista eli 3. toukokuuta alkaen Lapin sairaanhoitopiirin alueella sallittuja ovat enimmillään 50 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoontumiset. Tällä hetkellä raja on 20 henkilöä.

Tilaisuuksissa voi olla tätäkin enemmän ihmisiä, jos yleisö voidaan eriyttää enimmillään 50 hengen lohkoihin, kertoo Lapin aluehallintoviraston peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualueen johtaja Leena Räsänen.

– Jokaiselle lohkolle tulee olla omat kulkureitit, palvelut, tarjoilut, saniteettitilat ja henkilökunta, Räsänen kertoo.

Uudet rajoitukset ovat voimassa toukokuun loppuun saakka. Lapin aluehallintovirasto päätti uusista rajoituksista perjantaina.

Kesästä vapaampi?

Lapin sairaanhoitopiirin alueella koronatilanne on rauhallinen. Jos tilanne säilyy yhtä hyvänä, Leena Räsänen pitää mahdollisena, että kokoontumisrajoituksia helpotetaan lisää kesäkuussa. Sosiaali- ja terveysministeriön laatima rajoitusten purkusuunnitelma on parhaillaan lausunnoilla.

– Jos suunnitelma hyväksytään, kesäkuun alussa voitaisiin järjestää vakailla perustason alueilla yleisötilaisuuksia ilman henkilömäärärajoja, kunhan huolehditaan turvaväleistä ja hygieniakäytännöistä, Räsänen kertoo.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella tiukemmat rajoitukset pysyvät voimassa. Avi kertoi keskiviikkona, että kuuden hengen kokoontumisrajoitusta jatketaan 23. toukokuuta saakka.

Lue tuoreimmat tiedot Lapin koronatilanteesta tästä artikkelista.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi