1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. yrittäjyys

Etelä-Savon yritysten näkymät kirkastuneet huomattavasti – kauppakamari: "Tämä on erinomainen signaali"

Entistä harvempi yrittäjä Etelä-Savossa ennakoi lomautuksia ja aiempaa useampi uskoo liikevaihdon kasvavan tai vähintäänkin pysyvän ennallaan. Kolme neljästä arvioi, että etätyön lisääntyy pysyvästi.

Yrittäjyys
Ihmisiä ostoksilla.
Suomen talousnäkymät ja kuluttajien luottamus ovat viime aikoina parantuneet, kun korona on alkanut väistyä..Pekka Tynell / Yle

Etelä-Savossa yritysten tulevaisuuden odotukset ovat parantuneet huomattavasti alkukeväästä, kertoo Kauppakamarien kysely.

Maaliskuuhun verrattuna suurempi osa yrityksistä ennakoi liikevaihdon kasvavan tai vähintäänkin pysyvän ennallaan kahden seuraavan kuukauden aikana.

Samalla yritykset raportoivat, että ainakin suurten lomautusten riski on pienentynyt maaliskuun tilanteesta.

– Tämä on erinomainen signaali, toteaa Etelä-Savon kauppakamarin johtaja Teppo Leinonen tiedotteessa.

Hallituksen toimilta yrittäjät toivovat johdonmukaisuutta. Lähes kaksi kolmesta yrityksistä koki että suunnitellut mutta sittemmin perutut laajat liikkumisrajoitukset teettivät ylimääräistä työtä tai aiheuttivat haasteita myyntiin tai toimitusketjuihin. Osa päätyi jopa lomauttamaan.

– Viestinnällä ja tiedottamisella on valtava merkitys. Yritykset seuraavat hallituksen suunnitelmia ja suhteuttavat omaa toimintaansa siihen, Leinonen sanoo.

Kyselyssä selvitettiin myös muutoksia, jotka yritysten mielestä jäävät pysyviksi koronan jälkeen. Etätyön ennakoi lisääntyvän pysyvästi 77 prosenttia vastaajista. Valtakunnallisesti luku oli vielä korkeampi.