1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronapandemia

Länsi-Pohjassa koronatartunnat vaikuttavat olevan laskussa – johtajaylilääri: "Jaksetaan vielä toukokuu, niin saamme hyvän kesän"

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on tullut tällä viikolla tietoon kahdeksan koronatartuntaa tähän mennessä. Viime viikolla alueella todettiin 29 tartuntaa.

koronapandemia
Tornion illassa koiranulkoiluttaja kävelee Torniojoen vartta pitkin. Taustalla keskusta
Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on tullut perjantaina tietoon yksi uusi koronatartunta. Se ei ole Torniosta, jossa epidemian pääpaino on viime aikoina ollut.Juuso Stoor / Yle

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on tullut perjantaina tietoon yksi uusi koronatartunta. Se on todettu karanteenin sisältä. Se ei ole Torniosta, jossa epidemian pääpaino on viime aikoina ollut.

Sairaanhoitopiirissä tartuntojen määrä vaikuttaa olevan laskussa. Alueella on tällä viikolla tullut tietoon kahdeksan koronatartuntaa tähän mennessä. Viime viikolla alueella todettiin 29 tartuntaa.

Näköpiirissä jo hyvästit pandemialle

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila kehottaa viettämään rauhallista vappua perhepiirissä.

– Jaksetaan vielä toukokuu, niin saamme hyvän kesän. Rokotusten eteneminen tuo todennäköisesti mukanaan sen, että saamme kohta jättää pandemialle jäähyväiset, Taskila sanoo.

Uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta löytyvät tästä linkistä.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi