Hyppää sisältöön

Savonlinna saa elokuussa uuden festivaalin – tavoitteena jopa 10 000 hengen yleisö

Koronatilanne on vielä epävarma, mutta sekään ei tunnu järjestäjää liikaa jännittävän. 

Saimaa Hehkuu tapahtuma järjestetään Olavinlinnan kupeessa Kyrönniemen kentällä. Arkistokuva. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle

Savonlinna on saamassa tulevana kesänä uuden ison musiikkifestivaalin. Kaksipäiväinen Saimaa Hehkuu -musiikkitapahtuma tuo elokuun alussa Savonlinnaan muun muassa Antti Tuiskun, Apulannan ja JVG:n. Tapahtuman juontaa Mikko Leppilampi.

Järjestäjänä toimii yrittäjä Pekka Lybeck, jonka haaveena on jo pitkään ollut tuoda nimekkäitä artisteja Savonlinnaan. Lybeck on aiemmin järjestänyt muun muassa Lauri Tähkän esiintymisen Olavinlinnassa, jonne kerääntyi 2 400 hengen yleisö.

– Kun on hyvää tarjottavaa, se kiinnostaa yleisöä, Lybeck sanoo.

Tavoitteena on 5 000 hengen yleisö molempina festaripäivinä. Tavoite on varsinkin ensikertalaiselle festivaalille korkea, mutta järjestäjä uskoo tavoitteen täyttyvän.

– Nämä artistit saavat yksinäänkin porukkaa liikkeelle. Tavoitteet ovat mielestäni realistiset, eikä minua pelota yhtään, Lybeck sanoo.

Festivaalin rahoitus perustuu pääasiassa lipputuloihin.

– Sanotaan näin, että minulla on vahva usko lipunmyyntiin. Jos lipunmyynti ei käykään hyvin ja artistikustannukset on kuitenkin maksettava, niin hattu kädessä pankkiin, Lybeck toteaa.

Koronatilanne on vielä epävarma, mutta sekään ei tunnu Lybeckiä liikaa jännittävän.

– Tiedostan kyllä riskin, mutta ei riski ainakaan vielä pelota. Tässä ei haeta suurta voittoa, mutta tavoite on, että festivaali pystyttäisiin järjestää vuodesta toiseen.

.
.