Hyppää sisältöön

EU syyttää digijätti Applea kilpailusääntöjen rikkomisesta sovelluskaupan rajoituksilla

EU katsoo, että Apple vääristää kilpailua musiikin suoratoistopalveluiden markkinoilla. Apple kiistää syyllistyneensä väärinkäytöksiin. Jos yhtiö todetaan syylliseksi, sille voidaan määrätä suuret sakot.

EU:n mukaan Apple vääristää kilpailua musiikin suoratoistopalveluiden markkinoilla sovelluskauppansa sääntöjen avulla. Apple Store Frankfurtissa Saksassa. Kuva: Armando Babani / EPA

EU asettaa teknologiayhtiö Applen syytteeeseen unionin kilpailusääntöjen rikkomisesta.

EU:n mukaan Apple vääristää kilpailua musiikin suoratoistopalveluiden markkinoilla sovelluskauppansa sääntöjen avulla.

EU-komission varapuheenjohtaja Margrethe Vestager kirjoittaa Twitterissä, että Applen suoratoistopalvelu Apple Music kilpailee muiden musiikin suoratoistopalveluiden kanssa, mutta samaan aikaan yhtiö veloittaa korkean välityspalkkion kilpailijoiden tuotteista sovelluskaupassaan ja kieltää niitä kertomasta vaihtoehtoisista tilaustavoista.

EU-komissio sanoi tiedotteessaan, että Applen säännöt vääristävät kilpailua nostamalla kilpailevien sovellusten kehittäjien kustannuksia.

Tämä puolestaan johtaa korkeampiin musiikkipalveluiden tilausmaksuihin iOS-käyttöjärjestelmään perustuvien laitteiden kuten iPhonen ja iPadin käyttäjille.

Apple kiistää syyllistyneensä väärinkäytöksiin.

Jos Apple todetaan syylliseksi, se voidaan tuomita korkeaan sakkomaksuun, joka voi vastata jopa 10 prosenttia yhtiön maailmanlaajuisesta liikevaihdosta.

EU aloitti tutkinnan Applen toiminnasta, kun ruotsalainen musiikin suoratoistopalvelu Spotify oli tehnyt valituksen Applesta kaksi vuotta sitten.

Lue lisää: