1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. matkailu

Koronaepidemian perustasosta tuli Kainuun matkailun vetovoimatekijä – Sotkamo majoitusyöpymisten ykkönen

Viime vuoden maaliskuussa koronatilanne sulki kainuulaisia hiihtokeskuksia kesken parhaan laskettelukauden, mutta kotimaisin voimin kysyntä on palautunut majoitusmyynnin osalta jopa yli vuoden 2018 maaliskuun.

Kainuun maaliskuun majoitusmyynti oli 4,4 miljoonaa euroa, kasvua viime vuoden vastaavaan ajankohtaan tuli 36 prosenttia. Kuva: Tanja Heikkonen / Yle

Matkailijoiden yöpymiset kasvoivat Kainuussa kolmanneksi eniten koko Suomessa viime kuun aikana. Tilastokeskuksen ja Visitoryn tilastojen mukaan Kainuussa raportoitiin lähes 100 000 yöpymistä, joista kotimaisia oli reilut 95 000 ja ulkomaalaisten tekemiä 3 400 yötä.

– Ehdottomasti Kainuun vetovoima pysyi hyvänä siitä johtuen, että meillä on ollut hyvä koronatilanne koko Kainuussa, kertoo Sotkamon matkailuasiantuntija Aija Laukkanen.

Kainuussa kotimaisten matkailijoiden yöpymiset kasvoivat viime kuussa 31 prosenttia viime vuoden maaliskuuhun verrattuna. Kuntavertailussa Sotkamo nousi majoitusyöpymisten suhteen ykköseksi.

– Se on poikkeuksellista. Sotkamo oli majoitusvuorokausissa ykkönen, eli meillä oli 83 100 yöpymistä. Kakkosena yksittäisistä kunnista oli Kuusamo, 78 800 yötä, Laukkanen sanoo.

Myös Suomen korkeimmat hotellihuoneiden käyttöasteet mitattiin viime kuussa Kainuussa. Lukema oli 60,3 prosenttia.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.