1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Metsä Fibre

Metsä Fibren Rauman jättisahalle ei tule varastoja – valmis sahatavara kuljetetaan paketoituna suoraan satamaan

Metsä Fibren uusi mäntysaha valmistuu Raumalle ensi vuonna ja sen tuotanto menee pääasiassa vientiin. Metsä Fibre on tehnyt sahatavaran operoinnista sopimuksen satamaoperaattori Euroports Finlandin kanssa.

Metsä Fibre
Metsä Fibren Rauman uusi mäntysaha.
Metsä Fibren 200 miljoonaa euroa maksava saha valmistuu ensi vuonna. Havainnekuva.Metsä Group

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Rauman uuden jättisahan tuotanto varastoidaan Rauman satamaan. Sahalle ei rakenneta omia varastoja, vaan valmis sahatavara kuljetetaan paketoituna sahalta satamaan.

Metsä Fibre on tehnyt sahatavaran operoinnista nelivuotisen sopimuksen Euroports Finlandin kanssa. Sopimus tulee voimaan ensi kesänä. Sopimuksen arvoa ei ole julkistettu.

Metsä Fibren uusi saha valmistuu ensi vuonna. Sen tuotanto on vuodessa 750 000 kuutiota mäntysahatavaraa, josta markkinatilanteesta riippuen merkittävä määrä laivataan ulkomaille.

Sopimus vahvistaa Euroports Rauman asemaa yhtenä Suomen merkittävimmistä satamaoperaattoreista. Tällä hetkellä Europortsin kautta kulkee Rauman satamassa yli 600 000 kuutiota sahatavaraa vuodessa.

Muunkin liikenteen odotetaan kasvavan

Operaattori uskoo, että sopimuksen ansiosta Rauman sataman muu liikennekin voi kasvaa ja satamaan voidaan avata uusia laivareittejä.

– Uusi liikenne tarkoittaa luonnollisesti meille myös mittavia laiteinvestointeja esimerkiksi nostokalustomme kapasiteetin kasvattamiseksi. Kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti uusi kalustomme tulee olemaan pääsääntöisesti sähkökäyttöistä, Europortsin toimitusjohtaja Sari De Meulder sanoo tiedotteessa.

Metsä Fibren Rauman sahainvestoinnin arvo on noin 200 miljoonaa euroa. Rakennettava saha on yhtiön mukaan valmistuttuaan teknologialtaan ja tehokkuudeltaan edelläkävijä maailmassa.

Lue lisää:

Metsä Fibren Rauman mäntysahan valmistumista voi seurata suorana netissä

Metsä Fibre: Laadukkaan mäntysahatavaran kysyntä kasvaa markkinoilla – sahojen tehokkuuden kehittäminen tärkeää

Rauman mäntysahan rakentaminen alkuun – Metsä Fibreltä 200 miljoonan euron jätti-investointi

Metsä Groupin Rauman jättisaha toteutuu – 200 miljoonan euron suurinvestointi

Lue seuraavaksi